Kasasperges van BoereGoed

09-03-2018    09:14   |    Goedemorgen

Vanaf vrijdag 17 maart worden de eerste BoereGoed kasasperges weer aangeboden. Het gaat hierbij om een klein aantal uit de Buurtkas in ’s Gravenzande en om een groter aantal van de allerlekkerste kas-asperges van partner Van Beek uit Terheyden.

Het gaat dus weer stormlopen bij de BoereGoed FarmShop aan de Naaldwijkseweg in ’s Gravenzande en de BoereGoed Farm I See in Schipluiden en voor het eerst doet ook Tuincentrum Boers in Maasdijk mee met de campagne! Vanaf die vrijdag zijn er weer asperges in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De asperges worden gesorteerd in de maten AA, A, B en krom/soep.  Overigens worden de kleinere asperges voortaan geschild aangeboden.

Kasasperges
Het ´witte goud´, werd de afgelopen 11 jaar geteeld in de kas aan de Westgaag op de grens van Westland en Midden Delfland. Omdat het gewas niet langer mee kon en omdat een nieuw aspergegewas niet kan groeien op grond waar de jaren ervoor hetzelfde gewas heeft gestaan is besloten om de teelt op heel kleine schaal voort te zetten in de Buurtkas in ’s Gravenzande. BoereGoed heeft echter een samenwerking een van de beste kas asperge telers van Nederland, Van Beek in Terheyden (Noord Brabant) die vrijwel alle asperges zal leveren.

Buurtkas
De Boeregoed BuurtKas aan de Naaldwijkseweg heeft specifiek tot doel het faciliteren van werkervaringsplekken voor mensen die door gedrags- of sociale beperkingen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deze mensen worden begeleid door vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld ex-telers. Maar ook mensen die er plezier in hebben om te werken in de BuurtKas en daarbij ook iets voor de medemens willen betekenen zijn er welkom.

Wie wil meegenieten van de Boeregoed asperges kan op woensdag- en vrijdagmiddag (13.00-17.00 uur) en zaterdag (10.00-15.00 uur) terecht bij de BoereGoed Shop bij Tuincentrum de Carlton in ’s Gravenzande of Tuincentrum Boers in Maasdijk. Daarnaast zijn de asperges ook in weer in de Farm I See in Schipluiden verkrijgbaar.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Verpaktoppers!

Mochten ze zich bij logistiek nu te druk hebben gemaakt over wie de meeste kistjes met één hand op kan tillen,...