Van der Ende Groep neemt productie Staka putluiken over

20-11-2018    08:35   |    Goedemorgen

Staka heeft besloten te stoppen met de productie van aluminium en rvs putluiken. Standaard en op maat gemaakte Staka putluiken zullen per januari 2019 door Van der Ende Groep uit Maasdijk geproduceerd gaan worden.

Meer focus op de twee andere productielijnen, schakelkasten en dakluiken, heeft Staka doen besluiten de lijn putluiken af te staan. Het ontbreken van voldoende tijd en capaciteit om de putluiken verder te kunnen ontwikkelen, zijn de hoofdzakelijke redenen.

De goed geoutilleerde afdeling constructie van Van der Ende Groep (waar al jaren kwalitatief hoogwaardige producten worden gemaakt) in combinatie met een overlap in marktsegmenten waarin beide bedrijven actief zijn, waren voor Staka steekhoudende argumenten om de productie over te doen.

Er is bij Van der Ende ruim voldoende kennis en capaciteit aanwezig. Daarnaast is het een mooie, complementaire aanvulling op het bestaande assortiment. De markt van pompen en putten kan zo door Van der Ende Groep nog beter bediend worden. Klanten kunnen dezelfde Staka putluiken blijven afnemen en dezelfde service en kwaliteit verwachten als zij gewend zijn.

De afdeling constructie van Van der Ende Groep wordt momenteel heringericht met meerdere en zwaardere Staka machines en is voor wat betreft de putluiken, operationeel per december. Vanaf januari kunnen de 1e orders uitgeleverd worden.

Naast de productie, kan de afdeling Projecten van Van der Ende Groep ook de volledige installatie van putluiken verzorgen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Met Royal van Zanten naar Oeganda

Medewerkers van Royal van Zanten hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan de productielocaties in Oeganda. Een aantal Nederlandse en...