Veel aardgas bespaard dankzij geothermie

Veel aardgas bespaard dankzij geothermie

In 2019 hebben Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk, Green Well Westland in Honselersdijk en GeoPower Oudcamp in Maasland in totaal 1.000.000 GJ aan duurzame warmte geproduceerd.

Dit komt neer op een besparing aan aardgas van bijna 32.000.000 m3, oftewel het jaargebruik van bijna 25.000 huishoudens, zo laat Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland weten. De coöperatie is een samenwerking van drie aardwarmteprojecten. Deze samenwerking stelt alle leden in staat om op een duurzame en veilige manier de verschillende projecten tot een succes te maken. Alle kennis die hierbij opgedaan wordt, wordt voor 100% gedeeld en daar profiteren de aangesloten projecten optimaal van. Ook worden zaken als onderhoud en dataverwerking samen opgepakt.

In 2019 hebben Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk, Green Well Westland in Honselersdijk en GeoPower Oudcamp in Maasland in totaal dus 1.000.000 GJ aan duurzame warmte geproduceerd. Dit komt neer op een besparing aan aardgas van bijna 32.000.000 m3. De bijdrage aan de reductie van de CO2-emissie van alle aangesloten glastuinbouwbedrijven komt daarmee neer op 57.600.000 kg CO2.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v