Video: 'Zonder steun gaan we failliet'

Video: 'Zonder steun gaan we failliet'

Het leven van kweker Marcel van der Lugt staat sinds drie weken volledig op zijn kop. De mede-eigenaar van Lugt Lisianthus, met een vestiging in Monster en Honselersdijk, draait duizenden euro's verlies, omdat zijn bloemen niet verkocht worden vanwege het corona-virus, zo vertelt hij aan Omroep West.

In de loods van kweker Lugt Lisianthus staan tientallen pallets. "Dit zijn ongeveer 9000 bloemen," zucht Marcel van der Lugt, terwijl hij langs de bloembakken loopt. "Dit is productie van een uur, en het gaat allemaal weg", zo zegt hij tegenover Omroep West.

De Westlander is in een ware nachtmerrie terecht gekomen. Van der Lugt verkoopt nog maar dertig procent van zijn bloemen. "Het meeste wordt zelfs gewoon in de kas zelf vernietigd, dat is goedkoper dan eerst oogsten. Wat we nog wel verkopen, levert bijna niks meer op. De waarde van de bloemen is enorm gedaald."

Failliet
Consequentie is dat de kweker tachtig procent minder omzet. "De eerste week draaiden we zelfs een verlies van negentig procent" peinst Van der Lugt. "Verbijstering, ongeloof, en wanhoop, ging er in het begin vooral door ons heen. Dit scenario kan je niet voorspellen. Maar je kan er ook weinig aan doen. Er wordt niet gekocht en de grenzen zitten nu eenmaal dicht." 's Nachts ligt hij er wakker van. "We lopen per week zo'n 400.000 euro mis, dat is heel veel geld en daar kan geen ondernemersrisico tegenop. Dit kunnen wij als bedrijf niet dragen, niemand in onze sector. Als we geen steun krijgen van de overheid, gaan we failliet, en met ons nog vele andere bedrijven."

Bekijk hier het item van Omroep West

Bron: Omroep West

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v