WUR blijft de beste

WUR blijft de beste

Ook dit jaar heeft de onafhankelijke 'Keuzegids universiteiten 2021' Wageningen University & Research aangewezen als 'Beste Universiteit'. Dat meldt de vandaag verschenen gids die aankomend studenten helpt een goede studiekeuze te maken. Daarmee staat WUR nu al zestien opeenvolgende jaren op plaats 1.

Van de 19 Wageningse bacheloropleidingen ontvangen er negen het predicaat Topopleiding (landelijk totaal 63). Dat zijn zes minder dan vorig jaar. Dat houdt verband met een aangepaste en vernieuwde rekenmethode. Vanwege de coronacrisis ging de jaarlijkse Nationale Studenten Enquęte (NSE), waarin studenten een oordeel geven over hun studie, niet door. Tegelijk werden enkele aanvullende kwaliteitscriteria geďntroduceerd, zoals meer nadruk op het studiesucces. Ook de beoordelingen van experts zijn vervallen. Voor de nieuwe editie maakte de redactie gebruik van gegevens uit de studentenenquęte 2019, maar ook van diverse nieuwe data, zoals onderwijsstatistieken en accreditatiegegevens.

Negen topopleidingen
Topopleiding van Nederland is Plantenwetenschappen aan WUR. Deze opleiding scoorde maar liefst 95 punten. Ook Moleculaire wetenschappen en Biologie (ieder 86 punten) kregen het maximum van vijf sterren toegekend. Geen enkele Wageningse opleiding scoort onder het gemiddelde. De opleidingen konden punten scoren voor het onderwijsprogramma, toetsing, de kwaliteit van de docenten, de wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid van de studie, de haalbaarheid en studiefaciliteiten, zoals werkplekken voor studenten op de campus.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v