Zo voorkom je veel zieken bij jou op de werkvloer

Zo voorkom je veel zieken bij jou op de werkvloer

Eén snotterende collega kan een voorbode zijn van een griepgolf op de werkvloer. Wat zorgt ervoor dat dit gebeurt, en hoe voorkom je dat mensen bij bosjes geveld worden door hetzelfde virus?

Sinds 12 februari is er officieel een nationale griepgolf aan de gang. Gezondheidsinstituut Nivel houdt sinds 1970 bij hoeveel mensen zich bij de huisarts melden met griepverschijnselen. Zodra meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie.

Niet alleen voor collega's, maar ook voor de werkgever die mensen bij ziekte moet doorbetalen, is het voorkomen van verdere besmetting een goed idee. Dat klinkt simpel, maar is het niet, stelt viroloog Ron Fouchier van het Erasmus MC.

"Absoluut voorkomen is lastig", zegt hij. "Je kunt kerngezond zijn, maar dan nog ben je niet immuun. Je bent er dan hooguit sneller weer van af." Ook meer fruit eten of veel bewegen zullen je dus niet behoeden voor een virus.

Mensen halen griep en verkoudheid nog wel eens door elkaar, maar er zijn onder meer in de overdraagbaarheid verschillen. "De meeste verkoudheidsvirussen worden vooral door direct contact overgedragen, zoals een handdruk van iemand die ziek is of een besmette deurklink", legt Fouchier uit.

Lees hier verder

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v