Wat zijn de mooiste bloemen voor Vrouwendag?

Wat zijn de mooiste bloemen voor Vrouwendag?

Woensdag 8 maart 2023 is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag staat strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld centraal. Vandaag de dag vieren wij dit met bloemen die aan de vrouw wordt overhandigd. Welke bloemen kies jij, vraagt Decorum zich af.

Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten. Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door en voor vrouwen plaats. Ruim 15.000 vrouwen ging toen de straat op om te protesteren tegen de slechte arbeidsomstandigheden en lage lonen in de textielindustrie. Deze staking is onder meer bekend geworden door de eis van de vrouwen: ‘brood en rozen’.

Internationale Vrouwendag komt oorspronkelijk dan ook van ‘Working Women’s Day’. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland. In de jaren die volgden werd Vrouwendag in steeds meer landen gevierd en werd het meer en meer een internationale viering. Vrouwendag stond in de beginjaren in het teken van actie voeren voor onder andere gelijke rechten, betere arbeidsomstandigheden en het recht op te stemmen. Vandaag de dag wordt er op Internationale Vrouwendag dus stil gestaan bij de strijd die vrouwen hebben geleverd voor hun rechten, maar ook om te benadrukken dat er nog steeds veel werk te doen is.

Decorum heeft de vijf mooiste bloemen voor Internationale Vrouwendag op een rij gezet. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier!

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v