2.800 zonnepanelen voor Van der Drift Roses

2.800 zonnepanelen voor Van der Drift Roses

Rozenkwekerij Van der Drift Roses heeft recentelijk ruim 2800 zonnepanelen laten monteren; een duurzame investering. De wereldwijd bekende kweker van de rode rozensoort Red Naomi! is hiermee in staat om in de zomer een groot deel van de energiebehoefte zelf duurzaam te vervullen. De continuïteit in de duurzame productie van deze hoge kwaliteitsrozen is hiermee verzekerd.

Hoogwaardige kwaliteit produceren in de zomerperiode, heeft na installatie van de zonnepanelen minder impact op mens en milieu. De energie die nodig is voor koeling van de kas wordt nu bijna volledig onttrokken aan de zonnepanelen.

Drijvende panelen
De firma’s Albers Alligator en Centrica Business Solutions hebben op de twee waterbassins naast de kas, een MULTI-F Solar gemonteerd. Ook is één talud van het waterbassin van zonnepanelen voorzien. De waterbassins zijn voorzien van een geïntegreerd drijfsysteem, met nieuw algendoek, waar de PV-installatie op gemonteerd is. Dit levert een zeer stabiele en windvaste installatie op die ook algenvorming tegengaat.

De installaties met zonnepanelen op het dak van de bedrijfsruimte én op de bassins realiseren ruim 1 megawatt van de 1,4 megawatt die Van der Drift nodig heeft. Daarmee vervult het een groot deel van de energiebehoefte voor de kas en de kaskoeling. Het grote voordeel is de gelijktijdigheid: op het moment dat er in de kas tijdens de productie behoefte is aan energie, wordt de energie razendsnel geleverd. Met de installatie van de zonnenpanelen zet Van der Drift weer een flinke stap in de verduurzaming van de rozenproductie. Het biedt rust in de energiehuishouding en nog meer stabiliteit in de teelt. Dit komt de hoge kwaliteit van de Red Naomi! rozen ten goede.

Om de internationale klanten van Van der Drift Roses te bedienen is de website onlangs vertaald naar het Duits en Frans.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v