Duurzaam afvalbeleid bij Royal FloraHolland

Duurzaam afvalbeleid bij Royal FloraHolland

Van 11 tot en met 16 maart is het de Week van de Circulaire Economie. Voor Royal FloraHolland is duurzaamheid een belangrijk fundament. De veilig zet zich actief in om de keten en de coöperatie te verduurzamen. "We werken op alle mogelijke plekken aan het verminderen van onze impact op de maatschappij en het milieu. Zo houden we de wereld leefbaar voor toekomstige generaties."

Samen met afvaldienstverlener Facilicom zet Royal FloraHolland zicht in voor een circulair grondstoffenverbruik, waarbij van het afval waardevolle grondstoffen worden gemaakt die vervolgens worden hergebruikt. Het beleid van Royal FloraHolland voor het hergebruik van materialen (circulair materiaalgebruik) richt zich op duurzaam inkoopbeleid, duurzame transport- en productverpakkingen en duurzaam afvalmanagement.

Afvalstromen op een hoogwaardige manier verwerken
"Sinds september 2022 hebben wij een nieuwe afvalpartner: Facilicom. Facilicom werkt samen met twee vaste onderaannemers, Kras Recycling en Milieuservice Nederland (MSN). Zij hebben de opdracht gekregen om onze afvalstoffen zo hoogwaardig mogelijk te verwerken. Royal FloraHolland streeft namelijk naar een uniform en geoptimaliseerd afvalmanagement voor medewerkers en klanten op al onze hubs. Deze partners helpen ons daarbij. Ons afvalmanagement is gericht op verduurzaming én innovatie en dat past natuurlijk uitstekend bij onze kernwaarde 'vernieuwend’ en onze duurzame ambitie: Samen groener groeien. We stimuleren recycling. Dat doen we bijvoorbeeld door medewerkers en klanten actief te benaderen en hen meer te vertellen over een correcte afvalinzameling en daar ook op te sturen."

Afval als waardevolle grondstof
De materiaaluitstroom van Royal FloraHolland bevat vooral papier/karton, restafval, groenafval, plastics en hout. Op de fysieke hubs van de sierteeltmarktplaats blijft veel afval achter dat niet door de veiling is ingekocht. "Samen met Facilicom onderzoeken we de meest duurzame en haalbare mogelijkheden om afval te verwerken en opnieuw tot waarde te brengen. Zo maken we van ons afval een waardevolle grondstof. Door ons afval beter te scheiden aan de bron, verminderen we bovendien onze restafvalstroom. En daarmee verkleinen we de ecologische voetafdruk van Royal FloraHolland. Zo startten we in 2023 met het beter gesorteerd inzamelen en verwerken van kantoorafval in Aalsmeer en Naaldwijk. En daarmee verminderen we onze CO2 productie aanzienlijk. Denk hierbij aan koffiedrek en tissues die we voorheen als restafval verwerkten. Restafval heeft de hoogste CO2- impact en is ook een hoge kostenpost voor Royal FloraHolland. In 2024 gaan we dit overigens verder uitrollen naar onze andere kantoorlocaties in Rijnsburg en Eelde én de logistieke gebieden op al onze hubs."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v