FM Group verwelkomt bijenpark in Aalsmeer

FM Group verwelkomt bijenpark in Aalsmeer

Het VBA Zuid terrein is nu verrijkt met een prachtig bijenpark, dankzij de inzet van enthousiaste medewerkers van lokale bedrijven. Door het aanplanten van 5.600 drachtplanten en bloemheesters naast 35.000 m2 aan bloemen en 80 volwassen appelbomen, is het terrein een bloeiende oase voor wilde bijen geworden. Dit initiatief bevordert niet alleen de biodiversiteit maar biedt ook een groene wandelomgeving voor medewerkers.

De recente afronding van de infrastructuur rond bushaltes en loopbruggen maakte ruimte vrij om de omliggende gronden te transformeren tot een Honey Highway, een project dat de biodiversiteit in het gebied aanzienlijk verhoogt. Dit unieke bedrijventerrein in Nederland is nu thuis voor een diverse mix van Nederlandse drachtplanten en bloemheesters, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem en voeding biedt aan bijen, vlinders en andere fauna.

Samenwerken aan een groenere toekomst
De realisatie van het bijenpark was een samenwerkingsproject met Honey Highway, die het ontwerp en het beplantingsplan leverde. Medewerkers van FM Group en andere lokale bedrijven hielpen mee, wat het project tot een voorbeeld van natuureducatie en teambuilding maakte. Met de zomer in het vooruitzicht, kijkt FM Group ernaar uit het bijenpark te zien zoemen van leven, een broodnodige bron van voedsel en onderdak in een anders kale omgeving. Dit project toont de kracht van samenwerking tussen lokale bedrijven, gemeente en initiatieven zoals Honey Highway in het streven naar een groenere toekomst.

Tip: Op zoek naar tips voor duurzamer ondernemen in de sierteeltsector? FM Group streeft met Circles.fm naar duurzaam denken en doen als de norm voor de sector en biedt kwekers, bloemisten en andere partners de mogelijkheid om zich te laten informeren en inspireren.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v