Footprint4All: instaptool voor berekenen footprint

Footprint4All: instaptool voor berekenen footprint

Om klimaatneutraal of zelfs klimaatpositief te kunnen produceren, is het berekenen van de CO2-footprint essentieel. Greenhouse Sustainability lanceerde afgelopen jaar al de Flori Footprint Tool voor nauwkeurige footprintberekening op bedrijfs- én productniveau. Voor wie laagdrempelig wil starten met het inzichtelijk maken van de milieu-impact, is nu ook Footprint4All ontwikkeld. Daarmee bereken je zelf snel en eenvoudig jouw footprint en ook nog eens tegen een scherp tarief.

Tijdens IPM Essen presenteert Greenhouse Sustainability zich voor het eerst met haar nieuwe naam en logo aan het grote publiek. Begin dit jaar nam de footprintspecialist afscheid van de naam ‘Greenhouse Marketeers’. Het bedrijf zet een volgende stap op gebied van footprints en duurzaamheid. Niet alleen in de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten. Greenhouse Sustainability vervulde de afgelopen jaren een voortrekkersrol bij de introductie en uitrol van footprinting binnen de tuinbouw, maar wil nu ook bedrijven en organisaties in andere sectoren verder helpen. Door het calculeren van de footprint, het reduceren van de milieu-impact, het compenseren van de CO2-uitstoot en het uitdragen van die duurzame inspanningen.

Betrouwbare footprintberekening
“Consumenten worden met de dag kritischer als het gaat om de producten die zij kopen. Want waar zijn die geproduceerd en hoe belastend is de productiewijze voor de planeet?”, zegt directeur Henri Potze van Greenhouse Sustainability. “Ook banken stellen steeds vaker eisen op gebied van duurzaamheid. Wil je als ondernemer een financiering krijgen, dan zijn daar strikte voorwaarden aan verbonden. En dan is daar nog de hoge gasprijs die de sector al maanden in zijn greep houdt. Hoe lang is dat nog vol te houden? Het mag duidelijk zijn dat verduurzamen geen vrijblijvendheid meer is, maar in toenemende mate een vereiste wordt om als bedrijf toekomstbestendig te blijven. Aantonen dát je duurzaam bezig bent is daarbij zeker zo belangrijk. Een betrouwbare footprintberekening is dan ook een must.”

Flori Footprint Tool en Footprint4All
Met de FloriPEFCR krijgt de sierteelt een Europese standaard voor footprintberekeningen. De toepassing van uitgebreide en strenge toetsingscriteria moet uiteindelijk een zeer nauwkeurige footprintberekening opleveren. Greenhouse Sustainability ontwikkelde de Flori Footprint Tool, waarmee nu al conform de concept rekenregels van de FloriPEFCR nauwkeurige footprintberekeningen kunnen worden gedaan. Niet alleen op het gebied van CO2, maar ook water, toxiciteit en 13 andere impactcategorieën. De tool biedt sierteeltbedrijven dus de mogelijkheid om voor te lopen op ontwikkelingen in de markt. Voor bedrijven die liever laagdrempelig willen starten, wordt tijdens IPM Essen ook een passende tool gelanceerd: Footprint4All. “Met de Footprint4All tool kun je zelf de footprint van jouw bedrijf snel en eenvoudig berekenen, ongeacht wat voor bedrijf je hebt en in welke sector je actief bent”, legt marketingmanager Sandra Uitenbroek – van Schie uit. “Je krijgt inzicht in de opbouw van jouw footprint op basis van belangrijke factoren zoals verwarming, elektriciteit, zakelijk vervoer, watergebruik en afval. Na het uitvoeren van de berekening kun je meteen zien waar de hotspots zitten op het gebied van CO2-uitstoot, zodat je snel actie kunt ondernemen. Herhaal de berekening jaarlijks of zelfs maandelijks en je ziet direct het resultaat van de genomen bespaarmaatregelen.”

Win een gratis jaarabonnement
Met de toevoeging van Footprint4All aan de bestaande diensten, luistert de footprintspecialist nadrukkelijk naar de wensen van bedrijven uit de markt. De instaptool voor het berekenen van de milieu-impact wordt scherp aangeboden door Greenhouse Sustainability. De kosten zullen op jaarbasis slechts €695 zijn, maar er kan ook worden gekozen voor een maandelijkse fee van €59. Wie op IPM Essen de stand van Greenhouse Sustainability bezoekt en daar een visitekaartje achterlaat, maakt zelfs kans op een gratis jaarabonnement op Footprint4All.

Maak uitgebreid kennis met Footprint4All en de Flori Footprint Tool tijdens IPM Essen.

 

Bron:

Deel artikel