Meer ruimte biodiversiteit op terreinen RFH

Meer ruimte biodiversiteit op terreinen RFH

Biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving. Een goede biodiversiteit helpt ook bij de productie van sierteeltproducten. Helaas kampen we de laatste jaren in Nederland met een sterke afname van de rijkdom aan planten en dieren. Omdat Royal FloraHolland graag wil bijdragen aan het herstel van biodiversiteit op zowel de eigen marktplaats als in de gehele sierteeltsector is de veiling sinds 2020 partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

"In ons Groenplan is volop aandacht voor biodiversiteit en hoe wij in de praktijk op onze terreinen biodiversiteitsherstel realiseren en vergroten."

Biodiversiteit gaat over de verscheidenheid van plant- en diersoorten, alle micro-organismen en de balans tussen alle soorten op aarde. Om biodiversiteit te bevorderen kent Royal FloraHolland vijf verschillende commitments, waarvan één de eigen marktplaats Royal FloraHolland betreft. "Wij richten onze terreinen in met meer aandacht voor biodiversiteit, denk daarbij aan het gebruik van bloemrijke graslandmengsels. Op de wilde bloemen komen insecten af en de insecten zijn weer voedsel voor vogels. Daarnaast kunnen de insecten belangrijke plaagbestrijders zijn. Ook werken we aan systeemverandering, zodat herstel en behoud biodiversiteit verankerd zijn in alles wat we doen."

In het door de directie goedgekeurde Groenplan heeft Royal FloraHolland bewuste keuzes gemaakt bij nieuw aan te planten bomen, gemengde hagen, vaste planten-combinaties en bloemrijke graslandmengsels. "Het vormt de basis voor het vergroten van biodiversiteit op onze locaties. Op dit moment is ruim 27% van al onze groenvakken al volgens ons Groenplan ingericht en dit jaar neemt het aantal vierkante meters weer toe."

Lees hier een greep van de activiteiten dit jaar

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v