Subsidie circulaire grondstofketens

Subsidie circulaire grondstofketens

Nederland heeft als doel gesteld om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Wat dat voor de duurzame ontwikkeling van de tuinbouw betekent is te lezen in het visiedocument 'Verantwoorde Glastuinbouw is volledig circulair'. Een circulaire tuinbouw maakt gebruik van hernieuwbare grondstoffen en zorgt ervoor dat grondstoffen zo lang mogelijk hun waarde behouden.

Voor een circulaire tuinbouw is samenwerking nodig: tussen bedrijven in de eigen sector en tussen bedrijven in andere sectoren. Samenwerkingen die onder meer gericht moeten zijn op het ontwikkelen van nieuwe grondstofketens. Wat voor het ene bedrijf afval is, kan voor het andere bedrijf een nieuwe grondstof zijn.

Procesbegeleider
De provincie Noord-Holland stelt vanaf 3 februari 2023 een subsidie open die bedrijven financieel ondersteunt bij het vormen van grondstofketens. De subsidie is bedoeld voor de inhuur van een ervaren procesbegeleider die helpt bij het tot stand brengen van een samenwerking of voor ondersteunende juridische en financiële diensten die nodig zijn bij het vormen van een keten. Daarbij moet worden gedacht aan andere teelthulpmiddelen of de verwaarding van reststromen in nieuwe ketens. Meer informatie over de subsidie en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden, is te vinden op www.noord-holland.nl.

Klik hier voor het visiedocument 'Verantwoorde Glastuinbouw is volledig circulair' van SIGN.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v