FSI-directeur spreekt op Dag van de Coöperatie

FSI-directeur spreekt op Dag van de Coöperatie

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de sierteeltsector, en ook voor consumenten is het een steeds belangrijker thema bij de aankoop van bloemen en planten. Hoe spelen we hier gezamenlijk op in om ervoor te zorgen dat de sector toekomstbestendig blijft?

Jeroen Oudheusden, directeur van Floriculture Sustainability Initiative (FSI), spreekt erover tijdens de sessie ‘Duurzaamheid in de keten’ op de Dag van de Coöperatie op 7 december 2023. Royal FloraHolland sprak met hem.

Wat is het belang van duurzaamheid in onze sector?
Jeroen: “Het belang van duurzaamheid is niet meer weg te denken in onze samenleving. Steeds vaker wordt duurzaamheid onderdeel van bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering, ook in de sierteeltsector. De nieuwe generatie consumenten is veeleisender op dit gebied en wil graag weten dat het goed zit met de duurzaamheid van bloemen en planten. Veel kwekers en handelsbedrijven anticiperen hierop en op (toekomstige) wetgeving en passen hun manier van werken aan. Daarvan zijn al veel goede voorbeelden.”

Op welke manier zet FSI zich in voor verduurzaming van de sector?
“Floriculture Sustainability Initiative zet zich met haar leden al meer dan 10 jaar in voor verduurzaming in de internationale sierteeltsector. Door de standaard neer te zetten voor certificering, transparantie en data gestuurd werken, door de footprint te verkleinen waar het kan en door aandacht te vragen voor het verbeteren van sociale vraagstukken.”

Meld je aan
Tijdens de sessie ‘Duurzaamheid in de keten’ neemt Jeroen je mee in de belangrijkste ontwikkelingen richting 2030. Een interessant doorkijkje naar de toekomst dus! Kom 7 december naar de Dag van de Coöperatie en bezoek de sessie. Meld je hier aan.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v