Klasmann-Deilmann Benelux met telers on tour

Klasmann-Deilmann Benelux met telers on tour

Afgelopen week heeft voor een groep van 23 klanten van Klasmann-Deilmann Benelux een productie- en distributietour plaatsgevonden in Nederland en Duitsland. Het doel van de tour was om een kijkje in de keuken van de organisatie te geven en daarmee een aantal van de processen nader toe te lichten. Vol van indrukken en nieuwe informatie kwam de groep weer terug aan in Schiedam.

De tour startte met een bezoek aan zusteronderneming Olde Bolhaar Ecoservice. De dochteronderneming van Klasmann-Deilmann verwerkt groenafval voor optimaal en milieuvriendelijk hergebruik als hoogwaardige compost in diverse varianten. Dat doen ze ook met gecomposteerde boomschors voor onder andere boomkwekerij, vaste planten en potplanten. De huidige capaciteit bark bij Olde Bolhaar Ecoservice van 20.000 m3 wordt onder andere door een nieuwe productielocatie binnenkort verhoogd naar een capaciteit van 100.000 m3. Het bezoek op locatie en de toelichting op de aanpak maakte veel indruk op de groep.

In de schoolbanken
Vervolgens reisde de groep door naar het hoofdkantoor van Klasmann-Deilmann in Geeste, Duitsland. In de KD Academy is een toelichting gegeven op de organisatie, hun aanpak en de doelen die het toonaangevende bedrijf nastreeft. Het bezoek aan het laboratorium en de testkas maakte veel duidelijk. Voor de deelnemers aan de tour is een wereld open gegaan op het gebied van GreenFibre, Containermulch,  en Growbags. Ook het fabrieksbezoek in Sedelsberg en de op- en overslag in de haven van Papenburg in Duitsland, gaven inzicht in de processen en producten van de substraatleverancier.

Cross-over innovaties
Op de terugweg werd nog een bezoek gebracht aan Maan Biobased Products in Raalte. Deze samenwerkingspartner van Klasmann-Deilmann heeft een uitgebreide kennis van biobased en biologisch afbreekbare materialen waardoor zij cross-over innovaties tot stand brengen. Productinnovaties zoals Growcoon en Nygaia leveren een meervoudige bijdrage in Nederland, Europa en de wereld. Bijvoorbeeld aan het groeiproces van een plant. Van prototype naar proces, naar eindproduct en productie. Gedreven door de ambitie om een duurzame bijdrage te leveren, onderzoekt en ontwikkelt Maan Biobased Products vandaag, voor de teelt van morgen.

Talrijke bedrijven in Europa
Klasmann-Deilmann is een toonaangevende internationale substraatleverancier, met talrijke verkoop- en productiebedrijven in Europa, Azië en Amerika en een netwerk van verkoop- en productiepartners op alle continenten. Overal dienen de organische substraten van Klasmann-Deilmann als cruciale basis voor de teelt van fruit, groente, kruiden, sierplanten, bomen en heesters. Veenderijen van Klasmann-Deilmann zijn allemaal RPP gecertificeerd en de substraten worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP, ’s werelds strengste kwaliteitsnormen voor de substraatindustrie.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v