MPS wil telers Italië helpen verduurzamen

MPS wil telers Italië helpen verduurzamen

MPS gaat de Festa dei Nonni in Italië ondersteunen en vraagt Italiaanse kwekers - gecertificeerd door MPS - om de Festa dei Nonni activiteiten te sponsoren met bloemen en planten. Het doel van MPS met deze samenwerking is om het bewustzijn en het belang van duurzaamheid in Italië te vergroten en Italiaanse kwekers te helpen met de transitie naar een duurzame teeltwijze.

Op Grootouderdag worden generaties met elkaar verbonden door middel van bloemen en planten om eenzaamheid tegen te gaan en opa’s en oma’s te bedanken voor alles wat ze doen. Grootouderdag gaat over duurzaamheid en benadrukt het belang van langetermijnrelaties en -denken. Grootouderdag sluit daarom goed aan bij de doelstellingen van MPS, die het als plicht ziet om een gezonde, bewoonbare aarde door te geven aan toekomstige generaties.

Deelname van MPS Italië aan Myplant&Garden
In 2024 zal MPS Italië deelnemen aan de Myplant&Garden beurs in de stand voor bruidsbloemen. Er is toenemende belangstelling voor duurzaamheid in de bruidsmarkt. Voor weddingplanners die gevoelig zijn voor dit thema, is het van meerwaarde om bloemen te verwerken in het bruidswerk die lokaal op een milieuvriendelijke manier zijn geteeld. De toenemende vraag naar lokale bloemen op de bruidsmarkt is voor MPS een kans om Italiaanse telers te ondersteunen in de noodzakelijke transitie naar een duurzame teeltwijze.

MPS maakt zich hard voor het verduurzamen van de wereldwijde tuinbouwsector. Dit doen we door het ontwikkelen van innovatieve tools en certificatieschema’s waarmee bedrijven hun duurzaamheidsinspanningen transparant en meetbaar kunnen maken.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v