Open Kwekerijdag dit jaar twee keer zo groot

Open Kwekerijdag dit jaar twee keer zo groot

Op zaterdag 17 juni openen dit jaar maar liefst elf bedrijven in Boskoop hun deuren voor consumenten. Van 10.00 tot 17.00 uur laten de kwekers zien hoe zij tuinplanten en bomen kweken en beantwoorden ze alle vragen over planten en tuinen. Omwonenden en plantenliefhebbers uit het hele land kunnen planten kijken, maar ook éénmalig rechtstreeks bij de kwekers kopen. Daarbij wordt de dag gezellig aangekleed met een rondvaart, speurtocht, ijsjes, stroopwafels, springkussens en de hele dag muziek van Harmonie Excelsior. En er is een carrièreplein met tientallen vacatures en opleidingsmogelijkheden. Parkeren en entree zijn gratis, voor het hele gezin.

De deelnemende boomkwekerijbedrijven dit jaar zijn:
•    Boot & Dart Boomkwekerijen (nr. 7)
•    Boomkwekerij E. van Hevelingen (nr. 16)
•    INIZO wonen, leer- en werkomgeving (nr. 18)
•    S.C. van der Wilt en Zoon (nr. 20)
•    Boomkwekerij A & E Maaijen (nr. 35)
•    Boomkwekerij Joh. Stolwijk & Zonen (nr. 38)
•    Seasons Favourites (nr. 48)
•    KVBC Keuringslocatie A. Rijkaart (nr. 54)
•    Korver Boomkwekerijen (nr. 81)
•    B.P. van Echtelt & Zn. (nr. 91)
•    P.C.J. Stolk & Zonen (nr. 95)

Centrale plein met carrièreplein
Op het centrale plein bij Boot & Dart Boomkwekerijen, zijn allerlei standjes aanwezig. Ook is hier het BoskoopWerkt.nl carrièreplein. Naast opleidingsmogelijkheden worden hier tientallen vacatures getoond aan de bezoekers. De Open Kwekerijdag is niet alleen in trek bij omwonenden en tuinliefhebbers, maar ook bij andere kwekers. Boskoopse, Nederlandse en zelfs buitenlandse kwekers weten inmiddels de weg naar de open dag te vinden. Jaarlijks worden de deelnemers meer en meer bezocht door vakgenoten die eens bij de collega’s willen komen kijken.

Door de belangeloze deelname van de kwekers en de gulle giften van Greenport Boskoop, Groen-Direkt Boskoop, Varb, tientallen andere sponsors en de ‘Vrienden van de Open Kwekerijdag’, is de Open Kwekerijdag gratis te bezoeken. Ook parkeren is gratis, al verzoekt de organisatie om zo veel mogelijk op de fiets te komen. De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 17 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. Navigeer naar de Halve Raak in Boskoop. Bezoek voor actuele informatie www.openwekerijdag.nl.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v