Pot- en Perkplantendag: uitdagingen voor toekomst

Pot- en Perkplantendag: uitdagingen voor toekomst

Glastuinbouw Nederland, Delphy en Kas als Energiebron organiseerden woensdag 25 oktober de Pot- en Perkplantendag met als titel ‘De uitdagingen voor de toekomst’. Tijdens deze middag werd er ingezoomd op de thema’s Energie en Plantgezondheid. Hierbij werd er een koppeling gemaakt tussen het beleid en de praktijk: wat komt er op ons af en welke oplossingen kunnen we hier tegenover zetten?

Jeroen van Buren, manager sierteelt bij Delphy, opende de middag. Hij gaf aan dat er momenteel veel aan de hand is binnen de glastuinbouw. Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over fossiele subsidies of gewasbeschermingsmiddelen. Dit legt veel druk op onze sector, en daar moeten we op handelen en wat mee doen. Deze middag gaven de sprekers hier ook voldoende handvatten voor.

Energie wordt duurder

Als eerste spreker was Alexander Formsa (themaspecialist energie bij Glastuinbouw Nederland) aan de beurt om de huidige stand van zaken rondom het energiebeleid toe te lichten. In de eerste zin gaf hij al aan dat het dit moment een hele opgave is de presentatie die hij een dag eerder had gemaakt actueel te houden: ‘hij kan eigenlijk alweer de prullenbak in’. De plannen van de overheid wijzigen op dit moment continu en Glastuinbouw Nederland is dagelijks in gesprek met de beleidsbepalers om ze de consequenties van bepaalde plannen aan te tonen. Maar dat energie in de toekomst duurder gaat worden is zeker. Maar hoe snel zal dit gaan en krijgen tuinders de tijd om zich hier op aan te passen? Op de website van Glastuinbouw Nederland staat een rekentool om te berekenen wat de huidige plannen betekenen voor de energiebelasting van je bedrijf. De tool is na afgelopen woensdag geupdate aangezien de plannen van het kabinet concreter zijn geworden.

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v