Tuinplanten Dag 2023 in teken van duurzaamheid

Tuinplanten Dag 2023 in teken van duurzaamheid

Duurzaamheid en circulariteit waren belangrijke onderwerpen tijdens de Tuinplanten Dag 2023, die onlangs plaatsvond bij Kwekerij Zuidbaak en Kwekerij Grootscholten. Zo stond het onderwerp veenvervangers op de agenda. De Tuinplanten Dag 2023 is een initiatief van de landelijke commissie Eenjarige Zomerbloeiers.

De ambities van de glastuinbouw, van milieuorganisaties en van de retail op het gebied van duurzaamheid en circulariteit liggen niet zover uit elkaar. Dat was een belangrijke conclusie van de Tuinplanten Dag 2023. Of zoals Elise Wieringa (Duurzaamheidsmanager bij Royal Lemkes) haar presentatie eindigde: 'Wij erven de wereld niet van onze voorouders. Wij lenen het van onze kinderen!' De Tuinplanten Dag wordt jaarlijks georganiseerd door de landelijke commissie Eenjarige Zomerbloeiers. Dit jaar waren we te gast bij Kwekerij Zuidbaak en Kwekerij Grootscholten. Beide kwekerijen werden bezocht en op beide kwekerijen werden er verschillende presentaties gehouden.

Op het gebied van energie en fiscale maatregelen gaf Piet Broekharst (themaspecialist Energie bij Glastuinbouw Nederland) een update. Aan de hand van de Miljoenennota en de kabinetsplannen kun je de voorzichtige conclusie trekken dat als deze plannen worden doorgevoerd het voor veel tuinbouwbedrijven een lastige opgave wordt. Wilt u uitrekenen hoe deze plannen voor uw bedrijf uitpakken dan kunt u de rekentool gebruiken die op de site van Glastuinbouw Nederland staat. Glastuinbouw Nederland zal de komende tijd veel tijd besteden om het gesprek aan te gaan met overheid om de impact op de sector duidelijk te maken.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v