Fietsen in de tuinbouw

Fietsen in de tuinbouw

Mensen maken steeds meer gebruik van de fiets. Ditzelfde geldt voor in de tuinbouw. Dat is natuurlijk niet zo gek als je je bedenkt dat een fiets een handig vervoersmiddel is dat makkelijk kan worden gepakt en waarmee je vrij snel heen en weer kan rijden. Voor in de tuinbouw is een fiets ook erg handig en dat is dan ook de reden dat je steeds meer mensen op de fiets ziet gaan in de agrarische sector. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen?

Het fietsen in de tuinbouw kent een aantal voordelen:
•    Je bent mobiel
•    Je bent gezonder
•    Je hebt goed overzicht

Met bovengenoemde voordelen kun je wel stellen dat de aanschaf van een fiets in de tuinbouw ideaal is voor zowel de werknemer als de werkgever zelf. Fietsen houdt het menselijk lichaam gezond en helaas schiet de gezondheid er bij het werken nog wel eens bij in. Wat is er dan beter dan om het fietsen en het werken met elkaar te combineren? Een transportfiets is hier bijvoorbeeld ideaal voor.

Mobiel
Vroeger was het nog wel eens van groot belang dat er van de ene kant van het landgoed werd gelopen naar de andere kant. Men had niet de luxe van een auto of van een fiets. In de tuinbouw was dit niet altijd even makkelijk omdat het niet mogelijk was om snel van plaats naar plaats te gaan. Dit vergde natuurlijk veel tijd en daarnaast was het een vermoeiende bezigheid. Nu kan er makkelijk en snel voor een fiets worden gekozen als vervoersmiddel. Dit maakt zowel de werkgever als de werknemer mobiel.

Gezonder
Fietsen is natuurlijk ook veel gezonder dan wanneer je met de auto heen en weer rijdt. Daarom is het fietsen in de tuinbouw positief voor de gezondheid. Het fietsen zorgt ervoor dat je heerlijk kan genieten van een activiteit die heel je lichaam in beweging brengt en daarnaast krijg je zuurstof naar binnen die je verkrijgt in de buitenlucht.

Goed overzicht
Met de fiets heb je een goed overzicht over het landschap. Je kunt makkelijk om je heen kijken en inventariseren wat je precies nodig hebt. Niet alle wegen zijn namelijk begaanbaar met een auto en dit kan nogal voor een belemmering zorgen. Met de fiets heb je dit probleem veel minder. Het stallen van een fiets is ook makkelijker dan het parkeren van een auto zonder dat je anderen in de weg staat.

Fietsen binnen de tuinbouw moet gepromoot worden. Het heeft niet alleen vele voordelen voor de gezondheid van de werknemer en van de werkgever, maar daarnaast heeft het ook een aantal praktische voordelen die je anders niet mee zou krijgen. Gelukkig maken ook steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheid om te fietsen binnen de tuinbouw. Als je van de natuur houdt maar ook een echte aanpakker bent op het gebied van werken, dan is het fietsen binnen de tuinbouw ook echt iets voor jou. En ben jij gelukkig, dan zal je dit geluk ook automatisch uitstralen op anderen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v