'Voorkom Xylella, neem geen planten mee naar NL'

'Voorkom Xylella, neem geen planten mee naar NL'

Xylella fastidiosa is bezig aan een opmars vanuit Zuid-Europa. De bacterieziekte veroorzaakt bij olijfbomen de gevreesde olijvenpest. De bacterie is aangetroffen in Italië, Spanje, Portugal en Zuid-Frankrijk. Xylella is niet schadelijk voor mensen en dieren. Een uitbraak van Xylella kan voor de boom- en vaste plantensector, de perk-, kuip- en potplantensectoren en het openbaar groen wél grote economische gevolgen hebben, aldus Royal FloraHolland.

De veiling roept iedereen daarom op om mee te helpen om Xylella te voorkomen in Nederland. "De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet er alles aan om Xylella buiten de deur te houden. Dat doen zij met controles aan de buitengrens, bij importeurs en bij tuincentra. Ook staat er een crisisteam klaar in geval er ook in Nederland sprake is van besmetting. Maar ook jij kan helpen om Nederland Xylella-vrij te houden! Neem geen planten vanuit het buitenland mee naar huis. Je ziet niet altijd meteen of een plant ziek is of besmet. Koop je planten in Nederland, dan help je mee om Xyella en andere plantenziektes buiten onze landsgrenzen te houden."

In deze factsheet lees je meer over het quarantaine-organisme Xylella fastidiosa. Je leest ook wat jij kan doen om te voorkomen dat deze schadelijke bacterie ook hier zijn intrede doet.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v