Innovation Awards voor Skytree en Biobest/PATS

Innovation Awards voor Skytree en Biobest/PATS

De winnaars van de GreenTech Awards zijn vanochtend bekendgemaakt tijdens de opening van GreenTech Amsterdam 2023. Skytree wint de Concept Award voor product Model 5. En Biobest wint in samenwerking met PATS de Innovation Award voor het product Trap-Eye.

Jolanda Heistek (voorzitter jury) legt uit waarom: “De winnaars van de Concept & Innovation Awards zijn geselecteerd op basis van de originaliteit van de inzending, het niveau van duurzaamheid en de impact op sociale en milieukwesties. Beiden hadden een zeer professionele manier van presenteren, wat de jury vertrouwen gaf in hun ontwikkelingstraject en bedrijfsplannen".

De GreenTech Concept Award: Model 5 van Skytree
Product: De DDAC-technologie van Skytree vangt CO2 rechtstreeks uit de lucht op en zorgt ervoor dat het commercieel kan worden gebruikt of permanent kan worden opgeslagen.
Productbeschrijving: Skytree levert Decentralized Direct Air Capture (DDAC)-units die een schaalbaar alternatief bieden voor de huidige op fossiele brandstoffen gebaseerde CO2-toeleveringsketen. De DDAC-units stellen bedrijven in staat om ter plaatse schone CO2 rechtstreeks uit de omgevingslucht te halen voor direct gebruik of permanente opslag. Deze aanpak voorziet in de vraag naar CO2 terwijl de concentratie van CO2 in de atmosfeer wordt verlaagd.
Heistek: “Deze nieuwe technologie van een startup is uniek gepositioneerd om verschillende maatschappelijke en milieukwesties aan te pakken en kan een positief effect hebben op de ecologische voetafdruk van de tuinbouw. Deze crossover-technologie heeft het potentieel om een ​​revolutionair effect te hebben op het beperken van op fossiele brandstoffen gebaseerde CO2.”

De GreenTech Innovation Award: Trap-Eye van Biobest en PATS
Product: Trap-Eye ontzorgt kwekers van het verkennen van kleverige vallen met behulp van draadloze apparaten die insecten identificeren en tellen om een ​​compleet populatieoverzicht te bieden
Productbeschrijving: Scouting is de eerste cruciale stap van succesvolle IPM. Trap-Eye automatiseert de monitoring van kleverige vallen volledig. Het maakt gebruik van een dicht netwerk van verkenningsapparaten om foto's te maken van vangplaten, die door ons kunstmatige neurale netwerk worden geanalyseerd om zowel ongedierte als nuttige insecten te tellen. Dit levert winstgevende, nauwkeurige en high-density scoutinggegevens op om altijd en overal betere IPM-beslissingen te nemen.
Heistek: “Een sterke samenwerking met een startup en een innovatieve combinatie van technologie en biologie. Een zeer indrukwekkende en snelle productontwikkelingsreis van concept naar een marktklaar product. Met deze winnaar verwacht de jury een grote bijdrage aan duurzaamheid.”

GreenTech is er trots op dat deze innovaties op de beursvloer getoond zullen worden, als ook de overige aanmeldingen voor de awards. Bekijk de volledige lijst hier en bekijk hier de genomineerden.

De jury van de GreenTech Innovation & Concept Awards 2023 bestaat uit:

  • Voorzitter: Jolanda Heistek, Greenport West-Holland (Nederland)
  • Silke Hemming, Wageningen University Research (Duitsland)
  • Peet van Adrichem, HortiTech B.V. (Nederland)
  • Peter Zwinkels, Tecknokas (Nederland)
  • Roel Vanderbruggen, Proefcentrum Hoogstraten (België)
  • Bart van Meurs, Divisie Q (Nederland)
  • Tijl Hoefnagels, Rubio (Nederland)


De adviescommissie van de jury bestaat uit:

  • Brian Sparks, kweker (VS)
  • Leonardo Capitanio, Vivai Capitanio (Italië)
  • Enrico Verhoef, Total Greenhouse Service (Mexico)
  • Heinrich Dressler, Haymarket (Duitsland)
     

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v