Koppert in de prijzen tijdens Fruit Logistica

Koppert in de prijzen tijdens Fruit Logistica

Tijdens de Fruit Logistica werden vorige week niet één, maar twee prijzen uitgereikt voor innovaties in de AGF-sector. Naast de jaarlijkse Fruit Logistica Innovation Award (FLIA), die naar Unica Fresh ging voor haar Zucchiolo-ras, was dit de eerste keer dat er een prijs werd uitgereikt ter ere van innovaties op het gebied van machines en technologie. Koppert won de FLIA Technology voor zijn nieuwe Mirical verpakkingsconcept. Vijf bedrijven in elke categorie betwistten met hun innovaties de felbegeerde prijzen.

De nieuw geïntroduceerde FLIA Technology ging naar Koppert voor zijn Mirical verpakkingsconcept. De roofwants Mirical (Macrolophus pygmaeus) bestrijdt de witte vlieg, die veelvuldig in kasgroenten voorkomt. In plaats van plastic te gebruiken, levert Koppert deze roofwantsen nu in golfkartonnen strips en een kartonnen bakje, die beide direct aan de planten zijn bevestigd. Het verpakkingsconcept van Koppert maakt niet alleen de roofwants effectiever, maar zorgt er ook voor dat het product volledig composteerbaar is.

“Het winnen van de FLIA Technology is de echte erkenning van anderhalf jaar hard werken en laat zien hoe belangrijk biologische gewasbescherming is. We zijn blij dat onze evolutie met iets eenvoudigs zoals kartonnen strips de prijs heeft gewonnen. Met onze nieuwe verpakking worden de roofwantsen direct in de planten geplaatst. Onze innovatie versnelt de verspreiding en is arbeidsbesparend. We zijn erg blij dat Fruit Logistica ons dit mooie podium voor ons product heeft gegeven”, zegt een opgetogen Tim Bossinga, Product Manager Biologicals bij Koppert.

Bron:

Deel artikel