Nieuw: Natural Gift

Nieuw: Natural Gift

Op de internationale sierteeltbeurs Trade Fair in Aalsmeer (7, 8 en 9 november) lanceert Elstgeest Potplanten Natural Gift, een nieuw consumentenlabel voor drie soorten Dieffenbachia’s. Zoals de naam doet vermoeden, staat Natural Gift voor 100% groen en 100% natuurlijk.

De Dieffenbachia’s die onder het label Natural Gift op de markt gebracht worden, worden milieuvriendelijk geteeld én volledig duurzaam verpakt. Zo is het verpakkings- en etikettenplastic vervangen door karton en Stone Paper en is de teeltpot van Natural Gift biologisch en afbreekbaar.

Sfeer en een gezonde atmosfeer
Dieffenbachia’s zijn mooie, sterke planten die zich thuis voelen op iedere plaats in huis en kantoor. Ze brengen met hun prachtige bladtekening sfeer en een gezonde atmosfeer: ze zuiveren de lucht en produceren extra zuurstof. Dieffenbachia’s geven hiermee als het ware een groen welzijnsstatement af. Elstgeest Potplanten vindt het belangrijk om dat statement extra te onderstrepen door de transport- en consumentenverpakking zo natuurlijk mogelijk te maken. Rob Wubben, operationeel directeur: “We zijn ons bewust van de wereld om ons heen en blijven onszelf uitdagen om te innoveren en te verduurzamen.”

Geen plastic – biologisch afbreekbaar etiket en teeltpot
De onder het label van Natural Gift verkochte Dieffenbachia’s worden geleverd zonder plastic hoes en de plastic plantentray is vervangen door een kartonnen variant. Maar dat was voor Elstgeest Potplanten nog niet voldoende. Rob: “We zijn ook op zoek gegaan naar duurzame alternatieven voor de etiketten, de etiketsteker en de teeltpot. We zijn uitgekomen op etiketten van Stone Paper, papier dat gemaakt wordt van afval uit steengroeves. Hiervoor is geen bomenkap nodig, terwijl het materiaal recyclebaar is en afgebroken wordt in de natuur.” Voor de etiketsteker koos Elstgeest Potplanten voor stekers van bamboe en de teeltpot werd vervangen door een biologische variant. Rob: “De teeltpot kan door consumenten in een leuke sierpot gezet worden. De teeltpot is biologisch afbreekbaar maar mag ook als afval weggegooid worden in de biobak (GFT-bak).”

Milieuvriendelijke productie
De Dieffenbachia’s van Natural Gift worden door het familiebedrijf Elstgeest Potplanten nagenoeg biologisch geproduceerd. De teelt- en productmethoden zijn volledig gecertificeerd en voldoen aan alle geldende duurzaamheids- en milieueisen. Daarnaast recyclet Elstgeest Potplanten zo’n beetje alles wat in de productie gebruikt wordt: van water tot karton en groenafval. Ook streeft het bedrijf ernaar om het gebruik van plastic tot nul te reduceren.

Elstgeest Potplanten verkoopt drie Dieffenbachia soorten onder de naam Natural Gift: Dieffenbachia Green Magic, Dieffenbachia Sublime en Dieffenbachia Summer Style. De Natural Gift Dieffenbachia’s worden geleverd in potmaat 12. Wie wil kennismaken met dit nieuwe merkconcept is op 7, 8 en 9 november van harte welkom op de stand van Elstgeest Potplanten op de Trade Fair Aalsmeer (straat 18, stand 18.4) en op de website: www.naturalgift.nl.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v