Prijzenregen op openingsdag IPM Essen

Prijzenregen op openingsdag IPM Essen

De 39e Internationale Plantenbeurs IPM Essen is gisteren van start gegaan. Messe Essen verwelkomde ongeveer 300 gasten op de officiële openingsceremonie - waaronder vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de politiek, zoals de consul-generaal van Groot-Brittannië Rafe Courage en de staatssecretaris van het federale ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) Silvia Bender. Ook de eerste beursdag stond in het teken van innovaties: in de wedstrijd 'IPM Novelty Showcase' werden prijzen uitgereikt aan de beste plantinnovaties.

Met Groot-Brittannië als partnerland was de openingsceremonie ook onder Britse vlag: de consul-generaal van Groot-Brittannië werd verwelkomd door het geluid van doedelzakken. "De vriendschap tussen Duitsland en Groot-Brittannië is - om het in de woorden van de beurs te zeggen - diep geworteld. Ik weet zeker dat IPM Essen hier een zeer belangrijke rol in speelt", aldus Courage in zijn toespraak.

Hoge energieprijzen, de reductie van veen en tekort aan geschoolde arbeidskrachten - tijdens de openingsceremonie van IPM Essen werd het duidelijk: de groene industrie staat voor veel uitdagingen. De voorzitter van de centrale tuinbouwvereniging, Jürgen Mertz, benadrukte in zijn toespraak: "Voor de tuinbouwbedrijven betekenen crises ook altijd kansen. Met de juiste politieke randvoorwaarden kunnen en zullen we daarvan profiteren." Silvia Bender, staatssecretaris bij de BMEL, verzekerde de tuinbouwsector van steun en prees de hechte en waardevolle samenwerking die al tot stand was gekomen met de veenreductiestrategie.

Tijdens de opening van de beurs werden wederom prijzen uitgereikt aan de beste innovaties op IPM. 33 plantenexposanten met in totaal 63 cultivars namen deel aan de wedstrijd 'IPM Novelty Showcase', die dit jaar voor de 14e keer gezamenlijk werd georganiseerd door het Zentralverband Gartenbau e. V. (ZVG) en Messe Essen. Eva Kähler-Theuerkauf, voorzitter van de tuinbouwvereniging Noordrijn-Westfalen, en regerend bloemenfee Regina Haindl overhandigden de certificaten aan de prijswinnaars.

Lees hier wie de winnaars zijn geworden

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!