Sjaak van Schie lanceert nieuw hortensiaconcept

Sjaak van Schie lanceert nieuw hortensiaconcept

Sjaak van Schie B.V. is voor het eerst deelnemer op de Plantarium|Groen-Direkt beurs die plaatsvindt op 23 en 24 augustus 2023 in Hazerswoude-Dorp. Afgelopen maanden heeft Sjaak van Schie B.V. hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw concept binnen zijn hortensiamerk Hy-pe. In stand 201 presenteert de kwekerij naast het nieuwe Hy-pe concept zijn overige assortiment Hy-pe hortensia’s.

“Hy-pe Grow Your Own is een halfwas hortensia in een duurzame potcover die we introduceren op de beurs”, vertelt Mike van Schie – Verkoopleider Bloeiend bij Sjaak van Schie B.V. “Soortgelijke
concepten bestaan al op de markt, maar dat van ons is uniek. Wat dit concept van Hy-pe zo bijzonder maakt, zijn de eigenschappen van de rassen die we verkopen in dit concept. Het gaat om HiBreeding rassen met bloeizekerheid. HiBreeding is een samenwerking tussen The Mastergrowers en Sjaak van Schie B.V. en richt zich op de ontwikkeling van nieuwe hortensiarassen. Met bloeizekerheid bedoelen wij dat de hortensia met deze USP altijd nieuwe knoppen geeft, ongeacht de periode waarin de consument de plant snoeit. Dus ook als de plant in het voorjaar wordt gesnoeid en nog een koude periode doormaakt, geeft de plant gegarandeerd nieuwe bloemen in de zomer”, legt Van Schie uit. De Hy-pe Grow Your Own hortensia is beschikbaar in het roze, blauw, wit en rood en op aanvraag te bestellen.

Voor het eerst standhouder
“Sjaak van Schie heeft niet eerder deelgenomen als standhouder op de beurs. Aangezien het concept goed past bij het publiek dat deze beurs bezoekt, was dit de uitgelezen kans voor ons om nu als standhouder deel te nemen. Natuurlijk presenteren we niet alleen ons nieuwe concept, maar laten we (potentiële) klanten ook graag zien wat wij verder aan planten in ons assortiment hebben.”, aldus Van Schie.

Sjaak van Schie B.V. is de kweker die het merk Hy-pe produceert en op de markt brengt. Met bedrijven in Nederland en Portugal is het bedrijf marktleider als leverancier van jonggoed. In Nederland worden stek, halfwas en bloeiende kamer- en tuinplanten afgeteeld. De locatie in Portugal produceert onbeworteld en beworteld stek en halfwasproducten voor verdere afkweek in Europa. Het bedrijf teelt volgens de MPS-richtlijnen voor milieuvriendelijk telen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v