Source.ag ontvangt miljoeneninvestering

Source.ag ontvangt miljoeneninvestering

Source.ag, de vooraanstaande ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie (AI) voor glastuinders, heeft de succesvolle afronding van de Series A-financieringsronde aangekondigd. De extra financiering van $4M werd verdeeld tussen SK networks, die via zijn Amerikaanse investeringsmaatschappij Hico Capital investeerde, en de bestaande investeerder MIT-affiliated E14 fund, waardoor het totale investeringsbedrag voor deze ronde uitkomt op $27M.

Eerder dit jaar kondigde Source.ag aan dat het $23 miljoen dollar had opgehaald in zijn Series A-financieringsronde, geleid door bestaande investeerders  Astanor Ventures, Acre Venture Partners en diverse toonaangevende Nederlandse telers.

Door samen te werken met enkele van 's werelds beste telers, werkt Source.ag aan veilige, betrouwbare en klimaatbestendige voedselproductie op wereldwijde schaal. Glastuinbouw is een bewezen oplossing voor duurzame, lokale en klimaatbestendige voedselproductie: het produceert tot wel 15 keer hogere opbrengsten zonder dat er vruchtbare grond nodig is en gebruikt tot wel 20 keer minder water in vergelijking met traditionele landbouwmethoden.

Dankzij de geavanceerde AI-technologie van Source.ag kunnen telers wereldwijd hun groei versnellen en hun faciliteiten efficiënter laten werken, wat resulteert in een verhoogde opbrengst van groenten en meer duurzame praktijken. Source.ag richt zich wereldwijd op de grootste verse groentensegmenten, zoals tomaat en paprika, met de ambitie om uiteindelijk alle groente- en fruittelers te helpen.

Source.ag zal de nieuwste fondsen gebruiken om de ontwikkeling van zijn producten te versnellen. Het bedrijf is van plan om later dit jaar verdere baanbrekende AI-producten te introduceren door ondersteuning te bieden aan telers in kassen met advies over de optimale manier om hun gewassen te laten groeien. Door gebruik te maken van een ‘’digital twin’’ van een kasfaciliteit kan Source Cultivate de plantbiologie simuleren en verwachte hulpbronnen en opbrengsten voorspellen voor alle weken. Deze innovatieve technologie is ook afgestemd op specifieke plantvariëteiten of -rassen, waardoor boeren en telers weloverwogen beslissingen kunnen nemen en hun oogstopbrengsten kunnen maximaliseren. De nieuwe financiering zal Source.ag ook helpen om zijn AI uit te breiden zodat nog meer soorten gewassen en landbouwmethoden kunnen worden ondersteund.

Een vertegenwoordiger van SK networks zegt: "Source.ag heeft zijn positie als prominente speler in Nederland als pionierend land in slimme landbouw verstevigd. Als start-up met een schaalbaar SaaS-model heeft het immense potentie voor succesvolle uitbreiding naar de wereldmarkt."

Rien Kamman, CEO en medeoprichter van Source.ag, zei: "De wereldwijde vraag naar glastuinbouw stijgt, maar de groei wordt gehinderd door het tekort aan ervaren telers en ongekende economische en klimaatgerelateerde uitdagingen. We zijn er trots op samen te werken met Nederlandse meester-telers om een AI-platform te creëren dat telers wereldwijd in staat stelt hun groei op korte en lange termijn te versnellen en hun oogstgroei te optimaliseren. We zijn heel blij om onze Series A-financiering af te ronden met een investering van $4M van SK networks, via zijn Amerikaanse investeringsmaatschappij Hico Capital samen met de MIT-affiliated E14-fund, en zullen deze fondsen blijven gebruiken om baanbrekende producten op de markt te brengen voor telers wereldwijd.’’

Source versnelt de toegang tot verse groenten en fruit door telers over de hele wereld te voorzien van kunstmatige intelligentie (AI). Source.ag, opgericht in 2020 door Rien Kamman (CEO) en Ernst van Bruggen (CPO), heeft een team van ervaren ingenieurs en plantenwetenschappers samengebracht en werkt samen met 's werelds toonaangevende telers om de meest geavanceerde kunstmatige intelligentie in de sector te bouwen. Hun algoritmen simuleren plantgedrag om optimale teeltstrategieën te berekenen en uit te voeren, daarbij rekening houdend met miljoenen gegevenspunten over klimaat, biologie en grondstoffen. Door meer telers in staat te stellen meer faciliteiten efficiënter te laten werken door middel van baanbrekende technologie, maakt Source.ag de glastuinbouw toegankelijk, winstgevend en wereldwijd schaalbaar. Ze hebben een missie om met minder middelen, meer mensen van voedzaam eten te voorzien.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v