Brons voor Zentoo, hoofdprijs naar Canada

Brons voor Zentoo, hoofdprijs naar Canada

Brookdale Treeland Nurseries Ltd (BTN), een Canadese sierteler, is door de International Association of Horticultural Producers (AIPH) uitgeroepen tot International Grower of the Year (IGOTY) 2023.

De felbegeerde ‘Gold Rose’-award werd op dinsdag 24 januari 2023 op IPM Essen uitgereikt aan BTN door CEO van Royal FloraHolland, Steven van Schilfgaarde, tijdens de AIPH IGOTY Awards Ceremony 2023. De IGOTY Awards, opgericht in 2009 met de steun van Royal FloraHolland en FloraCulture International, erkennen best practices in de tuinbouw door de beste sierteeltkwekerijen van over de hele wereld en vieren de expertise en energie die zij aan de tuinbouw geven.

BTN is een van de grootste en meest gerespecteerde kwekers van tuinplanten in Canada. Ze bedienen tuinwinkels, landschapsaannemers, gemeenten en golfbanen in heel Canada en de Verenigde Staten. Met vier kwekerijen in Ontario en één in British Columbia, heeft BTN een totaal oppervlak van meer dan 800 hectare. Jeff Olsen, President en CEO van BTN: “We voelen ons geweldig, zo gezegend, om geëerd te worden met deze onderscheidingen. Het betekent zoveel voor mij persoonlijk en ons hele team in Canada. We kijken er enorm naar uit om hen het nieuws te vertellen." Jason Rekker, National Production Manager voor BTN, voegde toe: “Het concurrentieniveau is hier extreem hoog en daar zijn we nederig door. Er zijn hier zoveel fantastische telers, dus het voelt heel speciaal voor ons om op deze manier erkend te worden."

Naast de Gold Rose Award kreeg BTN ook goud in de categorie Finished Plants & Trees, uitgereikt door Bernard Oosterom, voorzitter van de IGOTY 2023 Jury, en brons in de categorie Sustainability, uitgereikt door Sarah von Fintel, Key Account Manager voor GlobalG.A.P. en G.N.N. Label. Bernard Oosterom: “Brookdale Treeland Nurseries onderscheidt zich als een bedrijf gericht op de toekomst; met een breed assortiment en een stroom nieuwe variëteiten brengt het altijd iets nieuws in de sector. Het bedrijf geeft prioriteit aan duurzame productie en innovatie met een inzet voor kennisuitwisseling en het laten groeien van een sterk team. De dynamische aanpak heeft het in staat gesteld om nieuwe producten en markten te ontwikkelen en is goed gefundeerd om de industrie de komende jaren te leiden.”

Alle winnaars:

Young International Grower of the Year – Eliot Barden

Young Plants
Gold: Morel Diffusion, France
Silver: SB Talee de Colombia SAS, Colombia
Bronze: Xiamen Ican Seed Co., Ltd., China

Finished Plants & Trees
Gold: Brookdale Treeland Nurseries Ltd, Canada
Silver: Giorgio Tesi Group, Italy
Bronze: Fructoplant SP. Z O.O., Poland

Cut Flowers & bulbs
Gold: Royal Base Corporation, Chinese Taipei
Silver: Zhejiang Toyoshima Co., LTD., China
Bronze: Zentoo, the Netherlands

Sustainability
Gold: Allensmore Nurseries, UK
Silver: Xiamen Ican Seed Co., Ltd., China
Bronze: Brookdale Treeland Nurseries Ltd, Canada

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v