RFH Rijnsburg stapt over op 100% orderpicken

RFH Rijnsburg stapt over op 100% orderpicken

De locatie Rijnsburg gaat op donderdag 26 januari over op 100% orderpicken voor zowel bloemen als planten. Dit is opnieuw een stap in het aanpassen van onze logistieke processen, waarmee Royal FloraHolland het mogelijk maakt om klanten nieuwe logistieke dienstverlening aan te bieden.

Royal FloraHolland werkt toe naar een landelijk netwerk, waarin we kopers en kwekers vanaf de tuin tot aan de koper dienstverlening op maat bieden. Denk daarbij aan het afleveren in tijdvakken en het gecombineerd aanvoeren en afleveren van klok en directe verkoop. "Op weg daarnaartoe bouwen wij ons logistieke proces geleidelijk om van verdelen naar vraaggestuurd orderpicken. In Naaldwijk orderpicken we al 100% van de bloemen. Nu het proces stabiel draait is het tijd voor de volgende stap."

Ruim voor de piek over
Sinds april wordt in Rijnsburg 30% van het aanbod verwerkt met orderpicken. "Met deze ervaring op zak, en alle leerpunten vanuit Naaldwijk, gaan we 26 januari 100% over in Rijnsburg. We hebben zo genoeg tijd om ervoor te zorgen dat het proces goed loopt voordat de piekperiode start. Veel medewerkers zijn al goed ingewerkt, en klanten zijn op de hoogte. Vanaf begin januari nemen we iedereen die dit raakt stap voor stap mee. We lopen ongetwijfeld tegen dingen aan en vragen jullie om mee te denken en werken aan oplossingen."

Na Eelde is Rijnsburg de eerste exportlocatie waar Royal FloraHolland gaat starten met het orderpicken van planten. "Na de piekperiode is het de bedoeling dat we ook in Naaldwijk en Aalsmeer gaan starten met het orderpicken van planten. We treffen daarvoor nu al voorbereidingen. Een belangrijk voordeel van het orderpicken voor kopers is dat het tijdvaklevering mogelijk maakt. Je krijgt als koper meer controle over aflevertijden. In Naaldwijk kunnen kopers van bloemen hun klokvoorverkoop transacties nu al eerder laten uitleveren. Kopers op Rijnsburg kunnen straks ook van deze mogelijkheid gebruik maken. Zo kun je als koper je logistiek steeds meer naar eigen wens inrichten, én spreiding realiseren. Daarbij komt het voordeel dat wij personeel uiteindelijk volledige banen kunnen bieden, én kunnen de logistieke kosten dalen."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v