Nominaties TO-prijs 2024 bekend gemaakt

Nominaties TO-prijs 2024 bekend gemaakt

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 zijn bekend. Voorzitter Michiel F. van Ginkel verraste Roobeek Group uit Arcen, Stolk Brothers uit Bergschenhoek, VDE plant uit Woubrugge en Iribov uit Heerhugowaard gisteren met een persoonlijk bezoek. Onafhankelijk juryvoorzitter van de themaprijs Circulair Ondernemen Herold Dongelmans bezocht de finalisten van de themaprijs Circulair Ondernemen: Oesterzwammerij uit Bloemendaal, Division Q uit Monster, Circular Plastics uit Aalsmeer en Elstgeest Potplanten uit Nieuwe Wetering. Op 6 maart wordt tijdens een feestelijk evenement in Greenport Aalsmeer bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

Vier genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs
De genomineerde bedrijven laten zien dat uitmuntend ondernemerschap ook tijdens uitdagende tijden zorgt voor succes op het gebied van innovatie, marktgerichtheid en goed werkgeverschap. Volgens de jury:
•    Stolk Brothers is een zeer milieubewuste kweker van exclusieve Anthuriums. Het bedrijf heeft een compleet verhaal en scoort op vrijwel alle facetten goed. De inzet op duurzaamheid is absoluut nominatie waardig.
•    VDE Plant is een familiebedrijf en teelt op milieuvriendelijke wijze tropische en luchtzuiverende planten. De jury vindt dat ze goed scoort op creativiteit, innovatie en positionering. Ook heeft ze duurzaamheid hoog in het vaandel; het bedrijf zet steeds kleine, maar zeer haalbare stappen en dat is lovenswaardig.
•    Iribov is een toonaangevend laboratorium dat diensten uitvoert op het gebied van plantenvermeerdering en – veredeling. Het bedrijf laat zien waartoe tuinbouw Nederland in staat is. Het bedrijf scoort zeer hoog als het gaan om inzet op vernieuwende technologie.
•    Roobeek Group behoort tot één van de grootste handelskwekerijen in tuinplanten. Offline, online, het bedrijf heeft een sterke filosofie en een zeer hoge ambitie. Ook scoort ze op maatschappelijk vlak hoog, doordat het bedrijf met het zorgaspect verweven is.

Vier genomineerden themaprijs Circulair Ondernemen
Met de themaprijs Circulair Ondernemen geven we vooruitstrevende (tuinbouw)ondernemers die inzetten op de transformatie naar een circulaire bedrijfsvoering een podium. Genomineerd zijn Division Q, die technische innovaties voor de verduurzaming van de glastuinbouwsector ontwikkelt, Circular Plastics, die een nieuwe bloemenkrat heeft ontwikkeld en zo de materialenkringloop sluit, de Oesterzwammerij die oesterzwammen - als alternatief voor vlees - op de reststroom koffieprut teelt Elstgeest Potplanten, die laat zien hoe je in je bestaande bedrijfsvoering circulariteit kunt doorvoeren.

Diversiteit in de aanmeldingen dit jaar
“Het aantal aanmeldingen voor zowel de Tuinbouw Ondernemersprijs als de themaprijs Circulair Ondernemen, alsmede de diversiteit van deze aanmeldingen, stemt mij positief,” aldus overall juryvoorzitter Rutger Lommerse. “Onder de inzendingen zie ik een brede trots op de tuinbouwsector en een hoge interesse voor de prijs: De kandidaten tonen allen het inspirerende verhaal en tonen de verbindingen met wat er in de samenleving leeft. Vanuit de bollenteelt, boomkwekerijen, de fruit-, sier- en groenteteelt, als de handel. Voor de themaprijs zien we ook inzendingen vanuit andere sectoren, zoals de bouw. Het is mooi om te zien dat onze prijs en de interesse erin zo breed is en zelfs cross sectoraal. Iedere genomineerde werkt vanuit zijn eigen perspectief aan circulariteit. Dat we sectoren aan elkaar verbinden en laten zien hoe de kracht van de een ook de kracht van de ander kan zijn, heeft de toekomst.”

Over de Tuinbouw Ondernemersprijs
De Tuinbouw Ondernemersprijs is dé ondernemersprijs van de sector, die sinds 1986 jaarlijks toegekend wordt door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis, Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn partners in de stichting. En dit jaar ook Greenport Aalsmeer. Met het uitreiken van de Ondernemersprijs stelt de stichting zich ten doel om bekendheid te geven en belangstelling te wekken voor de positieve en innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouwsector. Meer informatie vind je op tuinbouwondernemersprijs.nl.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v