Samenwerken aan een weerbare sierteeltsector

Samenwerken aan een weerbare sierteeltsector

In de aanpak Weerbare sierteeltsector werkt een aantal belangrijke partners samen om de sierteeltsector te beschermen voor mogelijke criminele inmenging. Ondernemers worden ondersteund bij het weerbaar worden, krijgen kennis en kunnen signalen van criminaliteit sneller herkennen, misstanden melden en preventieve maatregelen nemen.

Als glastuinbouw willen wij gezien worden als een bedrijfstak die staat voor aantrekkelijk werkgeverschap. Een sector die mensen goed werk biedt en kansen om breed inzetbaar te zijn. Dat alles in een veilige en vertrouwde werkomgeving. De sierteelt is vanwege haar fijnmazige internationale logistiek kwetsbaar voor criminele inmenging. Een risico waar wij ons bewust van zijn en waar we aandacht aan willen geven.

In de aanpak Weerbare sierteeltsector werkt een aantal belangrijke partners samen om het mooie van de sector te beschermen en de kwetsbare punten aan te pakken. De focus ligt bij preventie. Immers, voorkomen is beter dan genezen. Ondernemers worden ondersteund bij het weerbaar worden, krijgen kennis en kunnen signalen van criminaliteit sneller herkennen, misstanden melden en preventieve maatregelen nemen.

De samenwerking is gericht op het aanpakken van ondermijnende criminaliteit en mistanden in de sector. Glastuinbouw Nederland neemt deel aan de werkgroep Arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v