Kindcentrum 'doneert' Tuinbouw Battle kar

Kindcentrum 'doneert' Tuinbouw Battle kar

Kindcentrum de Molenwerf doet met meerdere klassen mee aan ronde drie van de Tuinbouw Battle die startte op maandag 6 maart. Toen zij hoorden dat ook ISK Bollenstreek graag mee wilde doen twijfelden zij geen moment. Ze schonken één van ‘hun teeltkarren’ aan de leerlingen van ISK Bollenstreek.

Meerdere scholen uit de Duin- en Bollenstreek doen mee met ronde 3 van de Tuinbouw Battle, zo ook een aantal klassen van Kindcentrum de Molenwerf uit Heemstede. Vanuit ISK Bollenstreek kwam ook de vraag om deel te nemen. De aanmelding was net te laat, maar dankzij juf Nathalie van de Molenwerf doet ook ISK Bollenstreek mee met ronde 3 die afgelopen maandag 6 maart startte.
 
Zoveel mogelijk scholen en klassen
Greenport Duin- en Bollenstreek wil met de Tuinbouw Battle zoveel mogelijk leerlingen van groep 7 en 8 laten kennismaken met de groene sector. Per ronde zijn vijf karren beschikbaar voor vijf klassen van het liefst vijf verschillende scholen. De Molenwerf doet schoolbreed mee en kreeg daarom twee karren. Toen zij hoorden dat ISK Bollenstreek ook mee wilde doen twijfelden zij geen moment en lieten zij weten dat ze één van hun karren wilden doneren aan ISK omdat ISK een geweldig initiatief is en zij graag op deze manier hun steentje bijdragen.
 
De ISK biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar, die nog maar kort in Nederland wonen en die de Nederlandse taal nog niet (goed) beheersen. Deelnemen aan de Tuinbouw Battle biedt deze leerlingen de kans om Nederland, onze streek en de sierteeltsector te leren kennen. Locatiedirecteur Marian de Jong is enthousiast: "Samen laten we de wereld groeien."
 
Meedoen is gratis
Meedoen met een school/klas? Dat kan! In november 2023 start de volgende reeks van drie rondes van dit gratis project. Aanmelden is vanaf nu mogelijk door een e-mail te sturen naar communicatie@greenportdb.nl met daarin de naam van de school, contactpersoon (e-mail + telefoonnummer). Greenport Duin- en Bollenstreek zorgt met medewerking van de vrijwilligers en kwekers voor de rest. Kijk voor meer informatie op www.greenportdb.nl/tuinbouw-battle.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v