'Breed assortiment maakt ons interessant voor kopers'

'Breed assortiment maakt ons interessant voor kopers'

Met regelmaat publiceert Royal FloraHolland een column vanuit de Ledenraad, waarin een onderwerp aan de orde komt over wat een ledenraadslid bezighoudt, maar ook waarnemingen en ontwikkelingen komen aan de orde. Dit keer Ledenraadslid Arend Vreugdenhil. Hij is mede-eigenaar van kwekerij Firma A. Vreugdenhil in ‘s-Gravenzande.

"De klok sterk houden vraagt iets van ons kwekers. We zorgen voor voldoende, kwalitatief goede bloemen en planten. Zo is er goede, eerlijke prijsvorming. En kan de markt op z’n best werken. Hier op de kwekerij zetten we 85% op de klok. Dat geeft mij rust en stabiliteit. Ik hoef niet bezig te zijn met het klaarmaken van allerlei verschillende bestellingen. Het zou fijn zijn als er meer ruimte komt op de klok voor speciale fusten, verpakkingen en sorteringen. Hier is vraag naar.

De overgang naar Landelijk Veilen vind ik in principe een prima ontwikkeling. Dit kan de klok nog sterker maken. Doordat we op één plek veilen, is het aanbod groter. En de prijsvorming dus stabieler en eerlijker. Maar het moet wel goed gebeuren. Mét inbreng van ons, de leden.

Daarom zit ik in het begeleidingsteam Landelijk Veilen. Eén van de zaken die ik belangrijk vind, is dat we loyale kwekers belonen. Daar loopt nu een proef mee. Rozenkwekers die bepaalde productcodes minimaal drie keer per week op de klok zetten, krijgen voorrang. Zij worden als eerste geveild. Ook betere productinformatie en foto’s zijn belangrijke onderwerpen. Vertrouwen is de basis. Zeker bij Landelijk Veilen, als niet alles meer op locatie geschouwd wordt.

Deelname als Ledenraadslid aan het begeleidingsteam Landelijk Veilen, zorgt ervoor dat ik me voor het belang van leden hard kan maken. Daarnaast is het voor mij als ondernemer interessant. Ik leer ontzettend veel. Kennismaken en discussiëren met allerlei verschillende kwekers, bijvoorbeeld plantenkwekers, inspireert enorm. Maar ook de kopers in het begeleidingsteam. Voor hen is de veilvolgorde bijvoorbeeld veel minder van belang dan voor ons. Zij weten echt wel wat goede kwaliteit is. En zijn bereid daarop te wachten.

Ook voor kopers is goede informatie onmisbaar bij Landelijk Veilen. Zonder kopen ze een product dat misschien helemaal niet past bij wat ze zoeken. Dat moet dan weer terug naar de kweker. Met veel administratieve rompslomp als gevolg.

Met mijn inbreng in de Ledenraad en in het begeleidingsteam Landelijk Veilen maak ik me hard voor de coöperatie. Ik vind dat we Royal FloraHolland in ere moeten houden. Als dit wegvalt, krijgen we het heel moeilijk. Samen zorgen we voor een breed en diep assortiment. Dát is wat ons interessant maakt voor kopers. Over betalingen en logistieke middelen hoeven we ons geen zorgen te maken. Zie dat allemaal als individueel kwekertje maar eens te bereiken. Bovendien zitten alle kopers nu bij elkaar. Als ieder zijn eigen webshop/platform begint, wordt het voor onze klanten ook lastig. Wanneer we allemaal ons aanbod op Floriday zetten, sturen we onze klanten de goede kant op en behouden wij de kracht van het collectief! Bloemen en planten die fysiek op het veilingterrein komen, moeten we altijd via de veiling/Floriday afrekenen. Anders maak je misbruik van het systeem.

Op dit moment voert de selectiecommissie gesprekken met kwekers die zich kandidaat hebben gesteld als Ledenraadslid. Op 8 december 2022 kiezen we samen de nieuwe leden voor de Ledenraad. Mijn column besluit ik graag me de oproep: stem mee. Door je stem te laten horen, werk je mee aan een sterke coöperatie. Voor nu en voor straks."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v