'Samen groener groeien'

'Samen groener groeien'

In een column gaat Maarten Bankí, manager Duurzame Ontwikkeling & Kwaliteit bij Royal Floraholland in op duurzaamheid. "Voor Royal FloraHolland is duurzaamheid een belangrijk fundament. Wij zetten ons actief in voor verdere verduurzaming van onze coöperatie en willen hier een leidende rol in spelen. Maar wat verstaan wij precies onder duurzaamheid? En hoe zie je duurzaamheid terug in wat wij doen?"

"Duurzaamheid draait voor mij om het besef dat we de aarde niet hebben geërfd van onze voorouders, maar te leen hebben van onze kinderen en kleinkinderen. Het is nodig om ook de sierteelt te verduurzamen om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Een groot deel van onze kwekers en kopers beseft dit gelukkig en daarmee weten zij ook dat telen en verhandelen anders moet. Vaak geven onze kwekers al samen met de volgende generatie invulling aan ‘dit anders doen’.

Toch was duurzaamheid lange tijd iets dat men deed omdat dit verwacht werd, zonder dat duurzaamheid echt volledig onderdeel was van de strategie en bedrijfsvoering. Ook bij Royal FloraHolland was dat lange tijd het geval. Zo’n vijf jaar geleden kwam daarin écht een omslag. We beseften steeds meer dat een betrouwbare en transparante marktplaats noodzaak is en dat duurzame ontwikkeling een wezenlijk onderdeel is van de coöperatie om het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Consumenten vragen steeds vaker om aantoonbaar duurzaam gekweekte bloemen en planten. Betrouwbaarheid en transparantie van ons platform en de herkomst en productiewijze is dan ook een absolute must voor de reputatie van de sector. Het is belangrijk dat kwekers via certificeren een vorm van zekerheid afgeven dat hun product duurzaam is geproduceerd. En hoewel we daarin mooie vooruitgang boeken, is er nog volop werk aan de winkel."

Lees hier de volledige column

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v