Moor zet toon met Edimex

Moor zet toon met Edimex

Het afgelopen jaar markeerde de start van Ed Moor's onderneming, Edimex, die onlangs zijn bedrijfslogo onthulde en de lancering van de officiële website vierde. Edimex is dé partner voor kwekers op het gebied van veredeling, stekproductie en de verkoop van uitgangsmateriaal. Met meer dan vijftien jaar ervaring, waarvan de afgelopen jaren als inkoopspecialist en veredelingsadviseur brengt Ed Moor zijn uitgebreide kennis en vaardigheden naar voren om kwekers te ondersteunen bij het beheer van plantmateriaal.

Kwekers, vaak gedreven liefhebbers met eigen veredeling op kleine schaal, staan voor keuzes wanneer de tijd rijp is voor vermeerdering: houden ze het in eigen beheer of wagen ze de sprong naar het laboratorium? Ed Moor begrijpt de aarzeling die daarbij komt kijken: "Kwekers hebben niet altijd zin in de complexiteit die daarbij komt kijken," legt hij uit. "De stap naar het laboratorium is vaak een spannende. Ik ken de wereld van productielaboratoria als geen ander, en ik wil kwekers helpen deze stap met vertrouwen te zetten."

Edimex bedient diverse klanten met potplant producten zoals canna, ficus, alocasia, calathea en philodendron, waarbij Edimex fungeert als een brug tussen kwekers en veredelaars. Naast deze producten zijn er echter tal van andere mogelijkheden. "Als kweker kun je naar een veredelaar stappen en daar zaken mee doen, en natuurlijk zijn er ook andere partijen die soortgelijke diensten aanbieden. Met mijn kennis van de veredeling enerzijds en mijn internationale netwerk anderzijds kan ik echter een perfecte verbindende factor zijn, waarbij er veel meer mogelijk is dan alleen de genoemde producten.

Edimex bedient ook kwekers die zelf veredelen en op zoek zijn naar ondersteuning bij de verkoop. "Sommige kwekers doen zelf de distributie in Europa, maar zoeken iemand die het product daarbuiten op de kaart kan zetten. Dat zijn ook uitdagingen die ik graag oppak, waarbij soms ook weer de combinatie met een lokaal lab interessant kan zijn." Na bijna twaalf maanden heeft Ed Moor een mooie klantenkring opgebouwd. Er is nog ruimte voor extra opdrachtgevers, en Ed Moor is enthousiast om zijn expertise en diensten verder uit te breiden.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v