Tuinbouwmonitor: beeld tuinbouw Zuid-Holland

Tuinbouwmonitor: beeld tuinbouw Zuid-Holland

Meindert Stolk, voorzitter van Greenport West-Holland en gedeputeerde van Zuid-Holland, heeft de Tuinbouwmonitor van Zuid-Holland gepresenteerd aan de Greenboard van Greenport West-Holland. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van de Greenboard bij Rabobank Westland. In de eerste Tuinbouwmonitor wordt in 8 verschillende thema’s een beeld geschetst van de tuinbouwsector in Zuid-Holland.

De tuinbouw, inclusief het handelscluster, is een belangrijke sector voor de Provincie Zuid-Holland. Het doel van de Tuinbouwmonitor is relevante trends in de sector in beeld brengen, vertelde Stolk aan de partners van Greenport West-Holland. Daarbij wordt ingezoomd op thema’s als Energietransitie, Versnelling door innovatie, Verbeterde biodiversiteit en Human Capital.

Stolk overhandigde de Tuinbouwmonitor aan directeur Angelique de Wit van Greenport West-Holland. De Wit: “Het regionale cluster heeft een sterke positie, zowel nationaal als internationaal. Tegelijkertijd zijn er verschillende grote uitdagingen. D eze Tuinbouwmonitor is een goede graadmeter voor de impact van deze uitdagingen en maakt inzichtelijk met welke trends we rekening moeten houden.”

De Tuinbouwmonitor is online te raadplegen via de website van Provincie Zuid-Holland.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v