CDA-kandidaten vragen aandacht voor tuinbouw

CDA-kandidaten vragen aandacht voor tuinbouw

Het CDA heeft op haar kieslijst twee kandidaten gezet die het belang van de tuinbouw willen benadrukken in de Tweede Kamer. Jenny Vermeer en Floris Out zijn beiden werkzaam bij een familiebedrijf binnen de tuinbouw en weten precies wat er binnen de sector speelt. De eerste daad van dit duo was tijdens het congres succesvol aandacht vragen voor de tuinbouwsector.

De innovatieve sector is met zijn kennis op het gebied van verdeling, innovatie, de energietransitie en gezonde voeding en mooi groen van wereldbelang. Vermeer en Out zijn blij dat op hun voordracht de volgende tekst is toegevoegd aan het landelijke verkiezingsprogramma van het CDA:

'In het bijzonder vraagt het CDA aandacht voor de tuinbouwsector. In de gehele sector zijn 300.000 mensen werkzaam en met de kennis en innovatie, onder meer op het gebied van de zaadveredeling, is de sector van wereldbelang. De glastuinbouw wil in 2040 klimaatneutraal zijn en maakt hier snelle en significante stappen in; deze transitie wordt nu echter bedreigd. De overheid blijft de sector ondersteunen in haar doel om nog sneller klimaatneutraal te worden, in de leverzekerheid van CO2 en in de innovaties rond waterzuivering en gewasbescherming. Specifiek voor de tuinbouw moet de reconstructie nieuw leven worden ingeblazen om te voorkomen dat strategisch gelegen gronden worden opgekocht door speculerende ontwikkelaars, maar behouden blijven voor deze sector.'

Vermeer en Out zijn momenteel druk bezig om hun gezamenlijke campagne voor de tuinbouw uit te rollen. Daarnaast staan zij volledig achter het sociaaldemocratische verhaal van lijsttrekker Henri Bontenbal. Ze vertellen er graag over en zijn graag bereid om hiervoor het land in te trekken.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v