Minister Van der Wal bezoekt Eurofins Agro

Minister Van der Wal bezoekt Eurofins Agro

Afgelopen maandag ontving Eurofins Agro demissionair minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof met een delegatie van haar ministerie in het laboratorium in Wageningen. Zij kreeg een toelichting op het grondmonster dat is gestoken in de binnentuin van het ministerie. Daarnaast sprak zij met de bodemexperts van Eurofins Agro over het analyseren van de bodem in landbouw en natuur en hoe de analyseresultaten te benutten voor bodem gezond bodembeheer.

Na afloop benadukte Van der Wal het belang van bodemonderzoek in landbouwgrond, maar ook van bodemonderzoek in natuurgebieden om te kijken wat ervoor nodig is om de natuur te herstellen.

Eurofins Agro heeft als uitgangspunt dat alleen op basis van een gemeten totaalbeeld van de bodemgezondheid gefundeerde beslissingen voor natuurherstelmaatregelen gemaakt kunnen worden. Onafhankelijk bodemonderzoek geeft informatie over de chemische, fysische en biologische kenmerken van de bodem en biedt inzicht in de essentiële voedingstoffen voor plantengroei, het vochtbergend vermogen, de biodiversiteit en de koolstofbinding. Volgens Eurofins Agro is bodemonderzoek op deze manier een waardevolle aanvulling op het stikstofbeleid.

Hans Martin, algemeen directeur Eurofins Agro, geeft aan vereerd te zijn met het bezoek van de minister. Eurofins Agro, marktleider op het gebied van grond- en gewasonderzoek in Nederland sinds 1928, deelt graag haar kennis en expertise ten behoeve van maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v