Verkiezingsdebat over toekomst van voedsel

Verkiezingsdebat over toekomst van voedsel

Op 22 mei zullen Europese landbouwwoordvoeders van Nederlandse politieke partijen met elkaar in gesprek gaan tijdens het EU Debat: Toekomst van Agri&Food. De BBB, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks-PvdA, NSC, SGP, SP, Volt en VVD gaan in de Mauritskazerne in Ede met elkaar in gesprek over thema’s als uniforme duurzaamheidsstandaarden, ketenverantwoordelijkheid en een regionale Europese voedselstrategie.

Van 6 tot en met 9 juni 2024 vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. De laatste jaren is het debat rondom landbouw, voedsel en milieu gerelateerde thema's steeds meer op de voorgrond gekomen. Voor het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), op initiatief van Schuttelaars & Partners, alle reden om in gesprek te gaan met de politieke partijen over de toekomst van agri & food. BO Akkerbouw en ZuivelNL ondersteunen het initiatief.

Tijdens dit verkiezingsdebat op woensdagmiddag 22 mei 2024 worden Europese verkiezingsthema’s op het gebied van voedsel en landbouw in Nederlandse context geplaatst. Wat gaan de aanwezige politieke partijen de komende 5 jaar doen en veranderen, hoe zien zij hun rol? In de gesprekken wordt ingezoomd op lange termijnoplossingen en structuurveranderingen, om problemen die nu spelen aan te pakken met duidelijke beleidskeuzes.  
 
Dagvoorzitters Amber Laan (jonge melkveehouder en adviseur duurzame landbouw bij Schuttelaar & Partners) en Gerben Boom (dagelijks bestuurder bij NAJK en adviseur duurzame landbouw bij Schuttelaar & Partners) leiden de gesprekken.  
 
Gerben Boom: “In tijden van grote uitdagingen staat deze bijeenkomst in het teken van inhoud en verbinding. In meerdere rondes gaan we in gesprek met Anna Strolenberg (Volt #1), Bart Millenaar (VVD #7), Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA #1), Bert-Jan Ruissen (SGP #1), Dirk Gotink (NSC #1), Fenna Feenstra (SP #1), Gerben-Jan Gerbrandy (D66 #1), Jessika van Leeuwen (BBB #2), Johanna Koffeman (ChristenUnie #4) en Willemien Koning (CDA #4). Amber en ik zetten in op het voeren van een stevig gesprek waarbij de verschillende standpunten zichtbaar worden, maar we ook op zoek gaan naar consensus.”
 
Organisatie
Het EU Debat over de toekomst van Agri en Food is een initiatief van Schuttelaar & Partners en NAJK en wordt door BO akkerbouw en ZuivelNL ondersteund. Alle informatie over het EU verkiezingsdebat vindt u op www.eudebatagrifood.nl. Wil je live aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Meld je dan vóór 14 mei 2024 aan via de aanmeldbutton op de website. Het debat is ook via een livestream te volgen. De link hiervoor vind je t.z.t. op de website. 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v