Antwoord op grotere vraag gecomposteerde schors

Antwoord op grotere vraag gecomposteerde schors

Over de volle breedte is grote aandacht voor het duurzaam omgaan met fossiele grondstoffen. Die behoefte leeft bij zowel eindgebruiker, overheid, klant én leverancier. Om die reden zetten Klasmann-Deilmann en hun dochterondernemingen in op de ontwikkeling van hernieuwbare grondstoffen. En op beschikbaarheid daarvan.

De roep naar duurzame oplossingen klinkt steeds luider. Het antwoord op die zoektocht struikelt nog wel eens op beschikbaarheid. Daar is door Olde Bolhaar op voorgesorteerd. De dochteronderneming van Klasmann-Deilmann verwerkt groenafval voor optimaal en milieuvriendelijk hergebruik als hoogwaardige compost in diverse varianten. Dat doen ze ook met gecomposteerde boomschors voor onder andere boomkwekerij, vaste planten en potplanten.

Opschalen in capaciteit
De huidige capaciteit bark bij Olde Bolhaar van 20.000 m3 wordt onder andere door een nieuwe productielocatie binnenkort verhoogd naar 100.000 m3. En dat vraagt ook om groei in aanbod. Dit doen ze onder andere door de boomschors veilig te stellen vanuit hun eigen zagerijen. Daarnaast is geïnvesteerd in een bewerkingsmachine en een keermachine die zorgen voor een uniform product.

Continu voldoende van hetzelfde
Het proces om tot gecomposteerde schors te komen vindt volledig in eigen beheer plaats. Denk hierbij aan het aanbod van schors, de bewerking en de opslag. Op deze manier vergroten ze het aanbod van lokale en duurzame substraatgrondstof en kan er jaarrond continu dezelfde kwaliteit bark worden verwerkt in de substraten van Klasmann-Deilmann. Die kwaliteit wordt gegarandeerd door het RHP-certificaat waardoor wordt voldaan aan de hoogste standaarden in de substraatindustrie.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v