Esmeralda kiest voor Multigrow substraatpotten

Esmeralda kiest voor Multigrow substraatpotten

Kwekerij Esmeralda uit Rijnsburg kweekt al sinds 2001 gerbera’s. De 5 hectare tellende kwekerij doet dat sinds 2018 op Multigrow gerberapotten en is daar erg tevreden over. Gerben Wessels, teeltmanager bij de gerberakweker, werkt er dagelijks mee en ziet spontanere groei en zwaardere bloemen sinds er op steenwol geteeld wordt. Aankomend seizoen wordt er circa 30% van de teelt gewisseld en dat gebeurt weer op Multigrow gerberapotten.

Tot 2017 had de kwekerij problemen met uitval van planten door schimmelziektes. “We zijn toen veel soorten gerbera's op kokossubstraat gaan telen. Toch zagen we dat vakken op steenwol vaak een wat zwaardere kwaliteit leverden en wat spontaner groeiden. In excursiegroepen hoorde we goede verhalen over Multigrow steenwol,” vertelt Gerben. Na wat proeven gedaan te hebben, is er besloten over te stappen op steenwol. Wessels: “De resultaten van de proef en de voordelige prijs, waren uiteindelijk bepalend om in 2018 volledig voor Multigrow gererapotten te kiezen.”

Goede resultaten
Wessels: ”Het eerste jaar op Multigrow substraat ging heel goed. De planten groeiden goed, de doorworteling was uitstekend en water geven ging makkelijker. We zien dat de planten vegetatief goed groeien en dat is toch een teken dat de plant makkelijk groeit. De planten hebben zo meer body en zijn dus weerbaarder. De steenwol is goed stuurbaar en we hebben weinig uitval van planten gehad. Ook de productie is goed als je dat vergelijkt met collega kwekers. We zijn dus erg tevreden over deze gerberapotten.”

Duurzame Multigrow Premium Cubes
De gerberapotten worden gevuld met met cubes en afgedekt met een schijf, allebei gemaakt van Multigrow Premium steenwol. Deze steenwolsoort is geproduceerd met een natuurlijk bindmiddel en is daardoor milieuvriendelijk en duurzaam. Daarnaast houdt het langer water vast en heeft het een luchtige vezelstructuur, waardoor er een snelle inworteling en weggroei plaatsvindt.

Flexibiliteit Benfried
Benfried heeft de productie van de steenwolpotten in eigen beheer en is daardoor flexibel in productie en het afleveren ervan. Wessels: “Wij laten de steenwolpotten afleveren bij de opkweker en dat gaat altijd in goed overleg met Benfried. De potten worden netjes aangeleverd. Het contact is goed en dat is de basis voor een goede samenwerking.”

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!