'OK Compost HOME'-label voor Growcoon-variant

'OK Compost HOME'-label voor Growcoon-variant

De Progressive, snelst afbrekende Growcoon, heeft het 'OK Compost Home'-certificaat behaald. Beoordelende instantie TÜV Austria bevestigt hiermee dat de Progressive Growcoon ook 'thuis' op de composthoop volledig afbreekt. Voor zowel kwekers als consumenten de garantie dat de Progressive Growcoon zonder problemen kan worden verwerkt tot compost. Ook in particuliere tuinen. Er blijven geen afval, resten of microplastics achter en heeft daarom geen negatief effect op de omgeving of compostkwaliteit.

De Growcoon in het algemeen is al enkele jaren houder van het 'OK Compost Industrial' certificaat. Dit geldt voor zowel de reguliere Growcoon als voor de sneller afbrekende Progressive-variant. Het verschil tussen de 'Industrial' en 'Home' certificering is de composteeromgeving. De 'Thuis'-certificering is gericht op de nogal inconsistente afbraakfactoren in composthopen in de tuin. Het afbraakproces duurt hierdoor meestal langer en verloopt moeizamer in vergelijking met het proces in industriële composteerinstallaties.

Growcoon is een stek- en zaaiplughouder met een open netstructuur, die uitermate geschikt is voor is zaailingen, stekken en zelfs perk- en potplanten. Het netje kan (los) gevuld worden met een substraat naar keuze. In een Growcoon hebben plantenwortels volop de beschikking over zuurstof en profiteren ze van een optimaal microklimaat. Dit resulteert in een sterke wortelontwikkeling en snellere groei. Bovendien maakt de Growcoon automatisering van kweekprocessen gemakkelijker. Plus men kan eerder overplanten, zonder de wortels te beschadigen of transplantatiestress. Dit versnelt de teelttijd tot wel vier weken.

De Growcoon Progressive
Growcoon is verkrijgbaar in veel verschillende maten voor verschillende toepassingen. En alle maten kunnen worden geproduceerd als het stabielere Regular type of de sneller afbrekende Progressive-variant. Onder dezelfde omstandigheden breekt de Progressive-variant sneller af. Dit is te wijten aan de receptuur van deze Growcoon. Growcoon is een product van Maan Biobased Products B.V. en Klasmann-Deilmann GmbH. De productinnovatie wordt ontwikkeld en geproduceerd door het Nederlandse Maan Biobased Products en exclusief op de internationale markt gebracht door Klasmann-Deilmann; toonaangevend leverancier op het gebied van groeimedia. Met de Growcoon willen zij teeltprocessen verduurzamen en plastic afval verminderen.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v