Werkgroep duikt in de wereld van veensubstraten

Werkgroep duikt in de wereld van veensubstraten

Veen is een fundamenteel bestanddeel voor onze groeimedia en daarmee voor weerbare planten en teeltsystemen. Het is de basis voor gezonde groei. Toch dreigt diverse Europese wet- en regelgeving het gebruik van veen in substraten aan banden te leggen.

Zonder vruchtbaar substraat groeit een plant echter simpelweg niet goed en is deze kwetsbaarder. Om de Europese lobby op dit dossier te intensiveren en meer over deze sector te leren, verzamelde de werkgroep Bloemen en Planten van COPA-COGECA in Riga voor zijn jaarlijkse zomervergadering. Naast veen diende deze jaarvergadering traditiegetrouw als ijkmoment van onze gezamenlijke sierteeltlobby in Europa.

In drie dagen bezocht de werkgroep Bloemen en Planten van onze Europese koepelorganisaties COPA-COGECA diverse sierteelt- en substraatbedrijven, het Letse ministerie van Landbouw en veengebieden. Ieder jaar legt de werkgroep een bezoek aan een andere EU-lidstaat af om over belangrijke Europese dossiers te spreken, de sierteeltlobby te coördineren en de transnationale samenwerking te versterken.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v