Samenwerking in tulpen

Samenwerking in tulpen

Kwekersvereniging Remarkable en het Testcentrum voor Siergewassen hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend, zo laten beide partijen weten.

Kwekersvereniging Remarkable is opgericht in 1996 en houdt zich bezig met de veredeling, teelt, exploitatie en marketing van nieuwe tulpen. De groep bestaat uit een aantal gerenommeerde bedrijven die gespecialiseerd is in het kweken, broeien en vermarkten van tulpen. Het  Testcentrum voor Siergewassen is de exclusieve veredelaar voor Remarkable. De combinatie van meer dan 35 jaar ervaring in de veredeling van tulpen en andere bolgewassen en de kennis van teelt tot export die de leden van de kwekersvereniging inbrengen, zorgt ervoor dat Remarkable Tulips over een gevarieerde en moderne veredelingskraam kan beschikken.

Het Testcentrum past innovatieve technologieën toe om nieuwe, exclusieve en vooral resistente tulpenrassen te ontwikkelen met een duidelijke meerwaarde voor teelt, handel en broeierij. Door de samenwerking met Dümmen Orange is geïnvesteerd in nieuwe technieken, zoals snelle vermeerdering via weefselkweek en biotoetsen en heeft het Testcentrum een complete database aan informatie opgebouwd. De samenwerking heeft al een breed assortiment aan exclusieve tulpen opgeleverd en inmiddels wordt plantgoed van verschillende rassen ook buiten de Remarkable groep aangeboden.

Het ondertekenen van de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst bevestigt het vertrouwen van partijen om met dezelfde inzet en enthousiasme door te gaan op het ingeslagen pad: Het nog sneller in de markt zetten van nieuwe, bijzondere en gezonde  tulpenrassen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v