Blog: Waar is de wereld die we wel allemaal willen?

16-06-2022    09:22   |    Martine van der Meer

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Een wereld waarin eerst onderzoek werd gedaan, voordat er iets openbaar gesteld werd? Een wereld waarin media neutraal waren en echte onderzoeksjournalistiek werd bedreven. Dat was nog eens een vak! Een vak om de wereld te laten zien wat de feiten waren. Een waarheid die de wereld beter moest maken en het onrecht tegen moest gaan. Dat was het doel. Een mooi doel.
 
Dat is lang geleden... Sensatie en belangen zijn belangrijker geworden dan een eerlijke wereld. Eenzijdige beeldvorming op basis van belangen, macht, geld, rancune Principes zijn voor een paar euro te koop. Geld, macht en ego, daar draait het tegenwoordig om. Je ziet het overal, of het nou om corona gaat, de toeslagenaffaire, de oorlog in Oekraïne, de verkiezingen of hier in de regio, vriendjespolitiek, het Westland wegzetten als slavenhandelaren of...

Dit is onze wereld anno 2022!
 
We zagen het vorige week. Een tuinbouwondernemer werd op het toneel gezet met ‘pek en veren’, terwijl hij in eerste instantie niet wist wat hem overkwam. In tweede instantie bleek veel wat gesteld werd niet waar of niet zijn verantwoordelijkheid te zijn. Zo gaat dat tegenwoordig. Gaat het dan nog om het welzijn van deze specifieke mensen of om het kapot maken van een bedrijf/branche?
 
Wat kunnen we hier zelf aan doen? Met goede intenties door het leven gaan en problemen oplossen als ze ontstaan. Want we zijn allemaal mensen en we maken ook fouten, als we maar wel onze verantwoordelijkheid hierin nemen. Ook al krijgen we keer op keer niet het goede voorbeeld van de mensen die we zouden moeten kunnen vertrouwen, die ons land besturen. Begin gewoon bij jezelf en wees de verandering die je bij de ander wilt zien. Hoe cliché dit ook klinkt!


Reacties (3)

Hans Ligtenberg 2 weeks ago

Hi Martine,
Wil graag eens met jou hierover spreken. Tijd voor een bakkie?

André van Kruijssen 2 weeks ago

Een uitstekend blog, want zo is het vaak: er wordt een mening opgedrongen met het doel een beeld te schetsen dat de mening van de schrijver vertegenwoordigt.

Peter Loef 10 hours ago

Martine,
Wat een goeie blog. Vooral dit stuk:
"Sensatie en belangen zijn belangrijker geworden dan een eerlijke wereld. Eenzijdige beeldvorming op basis van belangen, macht, geld, rancune Principes zijn voor een paar euro te koop. Geld, macht en ego, daar draait het tegenwoordig om"

Toch geloof ik dat uiteindelijk het keert naar het goede. Dan worden mensen bewust en komen bij zinnen en zien ze hoe het zit. Er moet een 'tegenbeweging' in gang worden gebracht. Die is al gaande alleen nog 'te klein'. Transparantie, geloofwaardig, integer en eerlijk handelen gaat het uiteindelijk winnen. Blijf doen wat jullie doe en laten we verbinden vanuit onze intrinsieke motivatie.
Wees een realist en blijf optimist, laten we in verbinding blijven vechten!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: HeroFestival

Vorige week vond het HeroFestival plaats op een bijzondere locatie in Purmerend. Paprika Tasty Radio was erbij...

Support van Caroline

Caronline van der Plas van de BBB laat boeren op Instagram weten achter hen te staan in de strijd voor...