Vandaag: Horti Symposium en KAS Werken & Leren Tour

Vandaag: Horti Symposium en KAS Werken & Leren Tour

Vandaag is de tweede dag van HortiContact en het belooft een drukke dag te worden in Gorinchem. De deuren openen vandaag om 13.00 uur en de beurs is geopend tot 21.00 uur. Hoogtepunten vandaag: het Nationaal Horti Symposium en de KAS Werken & Leren Tour 2024.

Het Nationaal Horti Symposium vindt in de ochtend plaats, voorafgaand aan de beurs en staat in het teken van de toekomst van de glastuinbouwsector. Centraal staat de vraag: Hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op? Dick Veerman, oprichter van Foodlog, treedt op als dagvoorzitter. Onderzoeker Remco de Boer van Studio Energie praat de deelnemers bij over energie en het klimaat. Bouke Arends, burgemeester van gemeente Westland, licht de rol toe van lokale overheden. Tevens geeft Puck Van Holsteijn, CEO van het World Horti Center, een kijkje in haar visie op de toekomst.

Om 13.00 uur start de 3e editie van de KAS Werken & Leren Tour, waarbij ruim 50 studenten Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Delft een bezoek brengen aan de beurs. De studenten krijgen een flitstour langs geselecteerde bedrijven om kennis te maken met de sector en te horen waar voor hen de mogelijkheden liggen. Aansluitend krijgen zij ook een kort podiumprogramma, waarbij Dennis van Wingerden van Looye Kwekers het belang van netwerken zal toelichten. Jos de Valk zal namens Syngenta meer vertellen over de veredeling van F1 hybriden.

Meer weten over HortiContact en het programma vandaag en morgen? Bekijk het hier.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v